KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Vido jeugd grijpt naast punten

WIERINGERWERF – Zaterdag 8 december moest Vido optreden tegen KZ uit Koog aan de Zaan. Opnieuw een tegenstander welke in het voordeel was wat betreft de lengte; alle hands aan dek dus. Na een aftastend eerste gedeelte was het KZ welke met 1-0 voor kwam, maar niet lang daarna scoorde Joost Gouwenberg de 1-1. Kansen vielen aan beide kanten, maar door het lengte voordeel van KZ konden zij sneller de bal richting eigen korf krijgen en makkelijker over de wat kleinere tegenstanders heen gooien. Dit resulteerde in het feit dat de rust met 3-1 in het voordeel van KZ werd ingegaan.
Na rust creëerde Vido meer kansen wat er voor zorgde dat Joost Gouwenberg de 2-3 en 3-3 kon maken. Een spannende fase brak aan waarbij kansen over en weer vielen. Het was toch KZ welke de 3-4 maakte. De strafworp aan het einde van de wedstrijd kon er helaas niet voor zorgen dat het gelijkspel werd. De strafworpenserie aan na de wedstrijd werd gewonnen met 2-0 door doelpunten van Tristan Struik en Julia van der Meer. Volgende week komt koploper Groen Geel uit Wormer op bezoek in de Zuiderzeehal