GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

VIDEO: Opnieuw Carnavalslied over politiek in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – Tradities zijn er om in stand te houden. Aanstaande vrijdag gaat het carnaval weer van start in Hollands Kroon en dat betekend dat ergens in de weken ervoor er een carnavalslied komt met een knipoog naar de lokale politiek. ‘Het lied en de clip zijn klaar’ zegt Alexander Bügel met een kleine glimlach op zijn gezicht. Bügel is de drijvende kracht achter de traditie. Hij schreef inmiddels al vier carnavalsliedjes over Hollands Kroon.

‘De eerste die ik schreef was De boot van Japie in 2014. Het jaar daarop kwam Transparant maar ondoorzichtig. In 2016 hebben we noodgedwongen een jaar overgeslagen om in 2017 met Zo gaat dat in Hollands Kroon terug te komen.’ aldus de tekstdichter. Dat de politiek een dankbaar onderwerp is om over te schrijven blijkt ook dit jaar weer. ‘Er waren  genoeg onderwerpen in de politiek waaruit gekozen kon worden. Dit jaar hebben we daarom gekozen voor een carnavalsmedley. Allemaal bekende melodieën voorzien van teksten die betrekking hebben op de leden van het college.’

De teksten zijn dit jaar wat scherper dan bij de vorige liedjes. Is dat ook zo of zie je dat anders? ‘Persoonlijk zie ik dat anders. De keuze van een paar woorden zijn misschien wat gewaagd, maar het blijft satire. Want dat is wat carnaval toch is…. het uitvergroten van zaken en de dingen scherp verwoorden. De één vindt het leuk, de ander niet. Het zij zo. Het is geschreven met een lach op het gezicht en ik hoop dat de mensen dat er ook uithalen.’ zegt Bügel met een ondeugende lach op zijn gezicht.

Dit jaar brengt Bügel carnavaleske odes aan voormalige wethouders Theo Meskers en Frits Westerkamp en zittend wethouder Mary van Gent. Ook wordt er een voorschot genomen op het vertrek van burgemeester Jaap Nawijn. ‘Er was nog veel meer materiaal maar een medley van een half uur zit niemand op te wachten’ grapt Bügel. De Carnavalsmedley Hollands Kroon wordt gezongen door Paula Hoorweg, Patrick Seegers en Lars Groenink. De artiesten komen allemaal uit Den Helder dus ze hebben de naam ‘De Buren’ gekregen. Voor diegene die de carnavalskraker wil beluisteren kan hem hier vinden.

Laat meer zien
Back to top button