Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuwsVerenigingsnieuws

Verteltheater senioren bijna van start

‘Cultuur binnen de dijken brengt verteltheater’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert nu al een aantal jaren heel bijzondere projecten met senioren uit Hollands Kroon.  Al 4 keer hebben inwoners van deze gemeente prachtige voorstellingen op locatie kunnen bekijken, die de 60-plussers zelf hebben gemaakt. Voor het  nieuwe Verteltheaterproject gaan ze gebruik maken van twee locaties. Van woensdagochtend 5 september tot woensdagochtend 5 december (van 9:30 uur – 11:30 uur) zijn er bijeenkomsten in De Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Onder professionele begeleiding van Caroline van Veggel zal de groep deelnemers een spannende  Wintervertelvoorstelling maken rond het thema van dit jaar: aarde. De voorstelling die ze met elkaar gaan maken zal uitgevoerd worden op vrijdag 7 december en zaterdag 8 december. De spannende en inspirerende locatie waar de voorstellingen, passend bij het thema, worden opgevoerd is in het Robbenoordbos, bij “Het Bos roept”.  Stichting Cultuur binnen de Dijken is dankbaar dat ze deze prachtige locatie voor de voorstelling mogen gebruiken!

Nieuw project stichting Cultuur binnen de Dijken in “De Cultuurschuur” en “Het Bos Roept”

Stichting Cultuur binnen de dijken is op zoek naar senioren, mannen en vrouwen van 60,70,80 + die nog dingen willen leren of uitproberen. Die de uitdaging willen aangaan weer of nog eens op de planken te staan. Die een spannende vertelvoorstelling willen maken rond het thema: Aarde. Denk aan aardedonker, geaard zijn, het winnen van land of het verliezen ervan. Men gaat samen met ongeveer 9 anderen 3 maanden op reis voor het maken van deze voorstelling. Je krijgt handvatten voor het vertellen van verhalen aangereikt en wordt uitgedaagd om verhalen te maken en te creëren. Iedereen die zich hierdoor aangetrokken voelt is van harte welkom. Geen ervaring en fysieke gebreken zijn geen hindernis.

De bijeenkomsten zijn van woensdag 5 september t/m woensdag 5 december, van 9.30 tot 11.30 uur. De voorstellingen zijn op vrijdag 7 december/ zaterdag 8 december. De kosten voor het project zijn  € 100 euro. Informatie over eerdere projecten vind je op de website www.cultuurbinnendedijken.nl   Aanmelden kan  via stichting@cultuurbinnendedijken.nl of  06-19505135. Heb je problemen met vervoer, kan je het bedrag echt niet missen of heb je andere vragen, neem dan contact op met productieleider Irene van Oers: 06-19505135. 

 

Laat meer zien
Back to top button