Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Valse start Wieringermeer 1

‘Een zware middag voor de mannen van CV Wieringermeer 1’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – Zaterdag 30 september stond de eerste competitiewedstrijd voor Wieringermeer op het programma tegen AFC ‘ 34. Ondanks de zware regenval lag het veld er prima bij en kon de scheidsrechter de wedstrijd gewoon door laten gaan na zijn controlerondje.

AFC ’34 begon sterk aan de wedstrijd en maakte gebruik van het feit dat Wieringermeer de tegenstander liet voetballen en niet meteen druk zette. De eerste tien minuten had Wieringermeer dan ook duidelijk nodig om de organisatie op de been te krijgen. In de 22ste minuut profiteerde  Verdi Sambo van AFC ’34 van te laat uitstappen van de Slootdorpse defensie. Hij kon rustig aanleggen en krulde de bal geplaatst in de rechterbovenhoek. 0-1. Wieringermeer leek wakker geschud en trok hierna de wedstrijd naar zich toe. Ondanks meerdere kansen en een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt lukte het niet om de gelijkmaker op het scorebord te werken. In een poging van Ko Kempeneers om een op een op de keeper af te gaan werd hij gevloerd wat ‘slechts’ met geel bestraft werd.

De tweede helft bleef Wieringermeer dominant maar wist dit wederom niet in doelpunten uit te drukken. Tien minuten na rust werd Thijs Boersma naar de grond getrokken in de zestien meter van AFC maar de leidsman die op vijf meter toekeek deed het af als ‘ theater’, wat opmerkelijk was omdat twee velden verder te zien was dat zijn shirt flink werd uitgerekt. Hoe verder de tweede helft vorderde hoe grimmiger het werd en hoe onduidelijker de leidsman werd in zijn beslissingen. Het doelpunt leek vandaag voor Wieringermeer niet te mogen vallen. Tien minuten voor tijd gooide AFC ’34 de wedstrijd  in het slot. Verdi Sambo maakte zijn tweede van de middag en bracht de eindstand op 0-2. De volgende wedstrijd speelt Wieringermeer zaterdag 7 oktober thuis om 14:30 uur tegen Dindua.