Lokaal nieuwsNieuws

‘Unifa Energie gaat langs de deuren om klanten te werven in Wieringerwerf’

‘Een herkenbare pas van Unifa, waarbij de redactie uit oogpunt van privacy het gezicht onherkenbaar heeft gemaakt’ – Fotobewerking De Meerpeen / Alexander Bügel

WIERINGERWERF – Afgelopen maandag publiceerden wij een artikel op de Meerpeen waarin een inwoonster van Wieringerwerf waarschuwde voor een jongedame die namens Liander langs de deuren ging.

Gisteravond werd duidelijk dat de dame inderdaad voor een energiemaatschappij langs de deuren gaat om nieuwe contracten te verkopen. Het betreft werving voor het bedrijf Unifa Energie uit Son en Breugel. De redactie heeft haar uitgebreid gesproken. Ondanks dat het verhaal van Sema duidelijk en oprecht overkwam heeft de redactie vandaag telefonisch contact gehad met het energiebedrijf. En die bevestigden het verhaal. ‘Sema Calglayan is actief bezig met huis-aan-huis werving voor ons bedrijf. Zij
zal, naar verwachting, ook de gehele maand juni nog actief zijn in de dorpen van de Wieringermeer’, aldus Unifa Energie. Tevens konden ze bevestigen dat Sema een pas van Unifa draagt met pasnummer 1002.

Gelukkig blijkt er in dit geval niets aan de hand. Maar het is natuurlijk goed dat er meldingen gemaakt worden van zaken die men niet vertrouwd. Blijft u dit vooral doen. Mocht u iets aan de deur gekocht hebben dan heeft u een wettelijk bedenktermijn van 14 dagen. Dit staat omschreven in de colportagewet.

Laat meer zien
Back to top button