Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Spelende kinderen op de foto bij Het Derde Oog

‘Spelende kinderen ‘ – Ed van der Veen

WIERINGERWERF – Spelende kinderen……probeer ze maar eens goed op de foto te krijgen. Als je ze laat poseren, ontbreekt vaak de spontaniteit. Als de kinderen niet poseren en helemaal opgaan in hun spel, weet dan maar eens het juiste moment te vinden met de gewenste gezichtsuitdrukkingen, een niet storende achtergrond en de ideale compositie met scherpte en licht op precies de goede plek.

Ed van der Veen maakte van de nood een deugd door tijdens een feest een aantal kinderen mee te nemen naar een grasveld en ze op commando naar zijn camera toe te laten rennen. Dat was toch wel een heel leuk spel! Het plezier straalt van de kindergezichtjes af. Op deze manier zorgde de fotograaf voor vermaak voor de kleintjes. Door het lage camerastandpunt komen de gezichten goed in beeld. Van der Veen gebruikte een diafragma van 2.8 met een brandpunt van 200 mm, waardoor voor- en achtergrond onscherp zijn en de scherpte precies op de kinderen valt. Zij komen als het ware los van de achtergrond, die bovendien mooi rustig is. Met behulp van 3D tracking kwam Van der Veen tot dit prachtige resultaat.

Op maandag 17 december sloten de leden van fotoclub Het Derde Oog het jaar 2018 af met een gezellige bijeenkomst, waarbij men digitale opnames kon aanleveren voor de quiz ‘Raad het plaatje’. Hierbij moesten de clubleden raden wat de diverse afbeeldingen voorstelden, wat nu en dan tot grote hilariteit leidde. Foto’s van ‘spelende kinderen’ zijn te bewonderen op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 3 december. Hier is ook meer informatie te vinden over fotoclub Het Derde Oog.

Maandag 7 januari luidt de fotoclub het nieuwe jaar in met een vrij onderwerp, maar dan wel in de vorm van een serie van minimaal drie tot maximaal vijf afbeeldingen. Wie het leuk lijkt om deze of een andere clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button