Spektakel bij de Wieringermeerruiters

‘Indoor Cross’ – Foto: Wieringermeerruiters

MIDDENMEER – Op zondag 10 februari wordt er bij de Wieringermeerruiters in Middenmeer een spectaculaire indoor crosswedstrijd gehouden. Een primeur voor de Kop van Noord Holland waarbij ruiter en paard worden uitgedaagd om verschillende soorten hindernissen te nemen en het publiek zal genieten van de uitdaging die dit met zich meebrengt.

‘De meeste paardenliefhebbers zullen de wedstrijdtak eventing wel kennen, dit zijn de outdoor crosses waarbij een combinatie van disciplines worden getest: een dressuurproef, een springparcours en een terreinproef. Tijdens een indoor cross nemen de ruiters een combinatie van traditionele hindernissen en vaste hindernissen zoals boomstammen, picknicktafels, op- en afsprong en dergelijke. Nu wij als vereniging bezig zijn de outdoor cross in het Dijkgatbos weer nieuw leven in te blazen, hebben we besloten meteen ook een indoor cross te organiseren. Dat blijkt een schot in de roos, er zijn veel inschrijvingen en de deelnemers die aan meerdere indoor crosses in Noord-Holland meedoen dingen meteen ook mee naar de Eventing Cup van Noord-Holland. De ruiters zijn blij dat dit soort wedstrijden nu ook in onze regio worden georganiseerd en het belooft spectaculair te worden om naar te kijken.’ aldus voorzitter Ellis van Mook.

De indoor cross vindt plaats op zondag 10 februari 2019 aan de Hoornseweg 16 in Middenmeer. De eerste ruiters worden om 9.00 uur aan de start verwacht en de dag zal rond 18.30 uur worden afgesloten. Er wordt gesprongen in alle hoogtes, van BB voor de kleine pony’s tot en met Z voor paarden (1.10 m hoog). Publiek is van harte welkom om te komen kijken, het parcours is goed te volgen vanuit de kantine waar warme chocolademelk met slagroom niet ontbreekt. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.wieringermeerruiters.nl.