Silhouetten en foto-estafette bij Het Derde Oog

‘Silhouet’ – Fotograaf: Yolanda-Hoogesteger

WIERINGERWERF – Het fotograferen van een silhouet van een persoon of portret is niet de eenvoudigste opdracht op de agenda van fotoclub Het Derde Oog. Toch hadden de clubleden hiermee aardig geëxperimenteerd en leverde dit onderwerp fraai fotowerk op.

Yolanda Hoogesteger fotografeerde het silhouet van een saxofonist, die zijn instrument schuin omhoog houdt. De muzikant staat centraal in beeld en zijn armen vormen een mooie diagonale lijn in de foto. Bril en saxofoon geven een lichte reflectie, de man zelf is egaal zwart met duidelijke contouren. Dit alles tegen een strakblauwe lucht met enkele witte wolkjes links bovenin. Een optimistisch beeld, waarbij de klanken van de saxofoon als het ware naar boven opstijgen. Goed voor de eerste plaats. Meer foto’s voor het thema ‘Silhouet persoon/portret’ zijn te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 7 mei.

Een week later was er gelegenheid om foto’s voor de foto-estafette te tonen. Het object dat onder de clubleden circuleerde was ditmaal een appelgroene plastic gieter. Op de website kunt u bij de clubavond van 14 mei zien welke creatieve ideeën er met dit gietertje zijn bedacht en vastgelegd. De hoogst gewaardeerde foto van deze avond was gemaakt door Cootje Passchier.   

Vanavond, maandag 28 mei,  sluit fotoclub Het Derde Oog het seizoen 2017-2018 af met een Slotavond, waarbij een externe jury vrij fotowerk van de leden bespreekt en beoordeelt. Als het u leuk lijkt om deze avond bij te wonen, bent u van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur start de clubavond. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via telefoonnummer 0227-501837 of info@fotoclubhetderdeoog.nl. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl.