Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Series van hoge kwaliteit bij Het Derde Oog

Foto: Ria Pöhler

WIERINGERWERF – Een fotoserie bestaat uit een oneven aantal van minimaal drie losse foto’s. Tijdens de clubavond in november leverden de leden van fotoclub Het Derde Oog twaalf series aan, wat resulteerde in een volledig gevulde presentatiewand, aangevuld met enkele tafels met foto’s. Er was zelfs een serie van zeven opnames.

Bij een serie moeten de afbeeldingen zichtbaar en duidelijk onderling met elkaar in verband staan. Dit is minder eenvoudig dan het lijkt. Belangrijk is dat de foto’s hetzelfde onderwerp vertegenwoordigen, zoveel mogelijk hetzelfde formaat hebben en ook dezelfde kleurschakeringen. Een serie kan verhalend zijn of esthetisch.

Van de kwalitatief hoogwaardige series kreeg de reeks van Ria Pöhler de hoogste waardering van de clubleden. Zij maakte vijf ingetogen afbeeldingen van een kerkinterieur. Achtereenvolgens toonde zij kerkbanken bij invallend licht, een grafsteen in de kerkvloer, een Statenbijbel, een houten kruis en engelenbeelden. De keuze voor zwart-wit afdrukken in vierkant formaat zorgt voor eenheid en rust in de groep afbeeldingen. De middelste foto van de Statenbijbel springt er fraai uit en de opname van de engelenbeelden is een goede afsluitende foto.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl zijn bij de clubavond van 20 november diverse fotoseries te vinden. Op deze site is ook meer informatie verkrijgbaar over fotoclub Het Derde Oog en over de recent geïntroduceerde foto bespreekservice. Wie het leuk lijkt om eens een clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De eerstvolgende clubavond is maandag 11 december, met als thema ‘Spooky / Spookachtig’. Op maandag 18 december sluiten de leden van Het Derde Oog op gezellige wijze het jaar 2017 af. De bijeenkomsten vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur beginnen de clubavonden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button