BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Seppelin wordt onderdeel van Kappio

WIERINGERWERF – Per 1 januari 2018 zullen Kappio en Kinderopvang Seppelin een intensieve samenwerking aangaan. De buitenschoolse opvanglocaties en het kinderdagverblijf alsmede het gastouderbureau van Kinderopvang Seppelin zullen deel uit gaan maken van Kappio.

Bij Kappio worden kinderen spelenderwijs wijzer, wat goed aansluit bij de visie van Kinderopvang Seppelin; samen je eigen talent ontdekken. Door de samenwerking zal de kinderopvang in de regio, naadloos op elkaar aansluiten. ‘Onze pedagogische visie loopt gelijk aan de visie van Kappio. In benadering, handelswijze, sfeer en inrichting zal er dus niets veranderen voor de kinderen. Ouders en kinderen kunnen blijven rekenen op een persoonlijke en vertrouwde aanpak. Ook voor de pedagogisch medewerkers zal er niets veranderen door het samengaan.’ zegt Saskia Zuidema van Kinderopvang Seppelin.

Kappio exploiteert locaties buitenschoolse- en tussenschoolse opvang, kinderdagverblijven en peuterscholen. Van oorsprong komt Kappio uit Anna Paulowna, maar inmiddels zijn er vestigingen in de gemeentes Medemblik (Andijk), Hollands Kroon, Den Helder, Drechterland, Schagen en Stede Broec. Kinderopvang Seppelin biedt buitenschoolse opvang, een kinderdagverblijf en gastouderopvang in de  Wieringermeer.

‘Al jaren hebben wij een goede relatie met Seppelin. Zoals Saskia aangeeft lijken beide organisaties op elkaar en staan we voor goede kwaliteit in een liefdevolle en inspirerende omgeving voor kinderen. Verbinding van de peuterscholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang aan onderwijslocaties vinden wij beiden heel belangrijk. We willen de brug bouwen tussen kinderopvang en onderwijs in het ontwikkelen van Integrale Kind Centra en een goede doorgaande lijn waarborgen.’ aldus Marga Hendriks, directeur/bestuurder Kappio.

Een nieuw aanbod voor Kappio is het gastouderbureau dat Seppelin exploiteert. Tot nu toe was de Wieringermeer het verzorgingsgebied, maar onder Kappio wordt dat gebied aanzienlijk vergroot. Kappio Gastouderbureau zal in de gehele Kop van Noord-Holland en West-Friesland diensten aanbieden.

Laat meer zien
Back to top button