Seizoen Cultuurschuur van start

WIERINGERWERF – Praktisch alle gebruikers van de Cultuurschuur hebben de deuren open op 8 september van 13.00 tot 17.00 uur. Ze bieden een keur van activiteiten aan om te doen, te zien en te horen. Het is een echt gezinsuitje om samen door de ruimtes in de Cultuurschuur te dwalen en je te laten verrassen door steeds weer iets nieuws. In het kader van het thema van de Monumentendag “In Europa” kunnen de bezoekers op zoek naar alle landen van de Europese Unie, om zo in een soort puzzelprijsvraag in alle hoeken van het gebouw terecht te komen. Voor de buitenruimte hebben we dit jaar de zweefvliegclub en de vrijwillige brandweer bereidt gevonden om aanwezig te zijn en zich te presenteren.

Bij de meeste ruimtes kan men de hele middag vrij in en uit lopen, echter voor bepaalde ruimtes is er een aan tijd gebonden programma, omdat het een optreden, lezing, workshop betreft. De muziekschool verzorgt het allereerste optreden in de vernieuwde theaterzaal met een presentatie van enkele zangleerlingen direct bij aanvang even na 13.00 uur. Aansluitend speciaal voor de allerkleinsten met hun ouders een gratis proefles Muziek op Schoot om ongeveer 13.30 uur in de theaterzaal.

Vanaf 14.15 zullen enkele groepen van Dazzling een optreden verzorgen in de theaterzaal. In de dansschool zelf zijn er verschillende workshops om aan mee te doen tussen 15.00 en 17.00 uur. Bij de Tweede Helft in de soosruimte optredens van Kees Kaas, troubadour om 14.00 en 15.15 uur. Bij het Nut lezingen van Pieter Glijnis over zijn speciale sponsorfietstocht, 543 km binnen 24 uur, voor Stichting Genetische Hartspierziekte (PLN) om 13.30 en om 15.00 uur.