Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

‘Samen op de trappers’ voor de stichting Koeteltuin

‘De Wielervrienden, de Stichting Koeteltuin en enthousiaste kleine inwoners van Middenmeer.’ – Foto:Aangeleverd

MIDDENMEER – Het leek even rustig rondom de dames van de Stichting Koeteltuin. Maar niets is minder waar. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het tweede innovatieve project genaamd ‘the movement’, dat letterlijk ‘de beweging’ betekent. Een multifunctioneel sportveld, dat, als het aan de stichting ligt, in het voorjaar 2019 aangelegd wordt in het park aan de Alkmaarseweg in Middenmeer. Verschillende leveranciers hebben hun ontwerpen gepresenteerd en met de gemeente Hollands Kroon zijn de mogelijkheden besproken. De bedoeling van het nieuwe sport- en recreatieveld is mensen van alle leeftijden, ongeacht financiële achtergrond, fysiek en sociaal in beweging te brengen. ‘Noem ons idealisten… Maar hoe mooi zou het zijn als mensen samen komen om gratis te sporten, van opvoeringen te genieten, jong en oud elkaar uitdaagt voor een rondje stormbaan of een potje buiten schaken…’ aldus secretaris Laura Visser.

Elk jaar in mei organiseren de wielervrienden Ruud van Vondel, Klaas de Rooij en Arjan Meijer uit Middenmeer een fietstocht voor wielrenners en recreanten. Jaarlijks worden er nieuwe uitdagende routes van 50 km (recreanten) en 100 km (wielrenners) uitgezet en gaat de opbrengst naar een ander goed doel. Dit jaar wordt het project ‘the movement’ van Stichting Koeteltuin gesteund. Samen met sponsoren en vrijwilligers wordt er een leuke, sportieve en vooral gezellige dag van gemaakt. Er rijden 2 bezemwagens mee en onderweg worden de deelnemers uitstekend voorzien van eten en drinken. Het motto is ‘samen uit, samen thuis’. Iedereen is welkom om mee te fietsen, inschrijven kan op de dag zelf (wielrenners wel graag vooraf inschrijven!).

Er wordt gestart op zaterdagochtend 26 mei 2018, vanaf de parkeerplaats van de Ontmoetingskerk, Professor ter Veenweg 2, 1775 BH Middenmeer. De starttijden zijn als volgt:
Recreanten 50 km, inschrijfgeld 10 euro: starttijd tussen 10.00-12.00 uur.
Wielrenners 100 km, inschrijfgeld 25 euro: starttijd om 09.30 uur (koffie en thee vanaf 09.00 uur).
Kinderen 5 km, inschrijfgeld 5 euro: starttijd 10.00 uur.
Kinderen kunnen deelnemen aan de speciale kinder-fiets-speurtocht door Middenmeer (indien nodig onder begeleiding van hun ouders/begeleiders). Elk kind krijgt na afronden van de fietstocht een leuke attentie en onderweg wat drinken en een snoepje.

Voor meer informatie zie www.wielervriendenmiddenmeer.nl en www.koeteltuin.nl

Laat meer zien
Back to top button