Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Programma 4 mei herdenking Anna Paulowna

Herdenking Anna Paulowna

Thema: “In vrijheid kiezen…….Geef vrijheid door”

19.45 uur
Vertrek stille tocht vanaf Molenvaart 159a (bij de bushalte) naar het gedenkteken bij het gemeentehuis aan de Burgemeester Mijnlieffstraat 1. Tijdens de tocht worden de klokken van de Hervormde Kerk geluid tot 19.57 uur.

19.57 uur
Spelen van het Taptoe signaal.

20.00 uur
2 minuten stilte.

20.02 uur
Wilhelmus, gespeeld door Breez’Harmony; daarna worden bloemen gelegd bij het Gedenkteken, terwijl het ensemble koraalmuziek ten gehore brengt. Een defensiedelegatie geeft extra cachet aan de plechtigheid.

± 20.15 uur
Het 4 mei comité nodigt de aanwezigen uit het vervolg van de herdenking in de kerk bij te wonen.

Herdenkingsviering in de Hervormde Kerk
Wethouder Theo Groot, leden van het 4 mei Comité en de heer Jan Bremer werken mee aan de herdenking, waarbij het Kinderkoor ‘De Breezangers’ uit Breezand voor de muzikale omlijsting zorgt. Antoine Huiberts zal de herdenkingsviering leiden als gastheer. De heer Jan Bremer, een bekende historicus uit de Polder, zal worden geïnterviewd door Antoine Huiberts over zijn oorlogservaringen. Naast de muzikale begeleiding zal er ook een gedicht worden voorgedragen. Als teken van saamhorigheid besluiten we op weg naar 5 mei met een gezamenlijk gezongen eerste couplet van het Wilhelmus. Om ongeveer 21.00 uur zal de viering afgerond worden.

Laat meer zien
Back to top button