Prins Rapidos aan de macht: De Sleuteloverdracht

‘Prins Rapidos’ wordt ontvangen op het bordes van De Cultuurschuur door Loco-burgemeester Theo Groot’ – Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

WIERINGERMEER – Gisteren, vrijdag 24 februari, begon het traditionele carnaval in de polder. Natuurlijk is de eerste officiële handeling de sleuteloverdracht. de afgelopen jaren is het gebruikelijk dat dit gebeurt in het oude gemeentehuis van de Wieringermeer dat nu is omgedoopt tot de Cultuurschuur.

Na de binnenkomst van de prins en de rest van de raad lieten de dansmariekes en Toeternietoe zich van hun beste kant zien en horen. En de traditionele traprede werd uitgesproken met daarin natuurlijk de nodige stekeligheden richting het gemeentebestuur.

Toen het gezelschap in de voormalige raadszaal was aangekomen nam loco-burgemeester Theo Groot het woord. Burgemeester Jaap Nawijn geniet momenteel namelijk van een vakantie. Groot die zelf vele jaren deel uitmaakte van de raad van elf van de Meerkoetelaars wisselde in zijn toespraak spitsvondigheid af met wat plattere humor.

Maar het draaide natuurlijk allemaal om de sleuteloverdracht. Waarvoor Prins Rapidos de eed af moest leggen. Erwin Slootweg, video- en fotograaf voor De Meerpeen legde dat moment voor ons vast.