Lokaal nieuwsNieuwsSport

Ploegentijdrit keert terug in de Meertour

‘De Klein Keppel formatie tijdens de ploegentijdrit van 2012’ – Foto: Archief Bügel

WIERINGERMEER – Bij de komende editie van de Meertour, van 10 tot 13 mei, keert de ploegentijdrit terug op het wedstrijdschema. Er was vraag naar een ploegentijdrit vanuit het peloton. Voorzitter Dave Kanbier vertelde aan de Schager Courant dat zowel de gemeente als de provincie inmiddels toestemming hebben gegeven voor het gebruik van de Slootweg.

‘We wil­den voor­ko­men dat een weg­helft open zou blij­ven voor ver­keer”, geeft Kan­bier aan. ,,Puur met het oog op de vei­lig­heid. Nu wordt de hele weg af­ge­slo­ten. Dat is ook goed te be­hap­pen met ver­keers­re­ge­laars”, al­dus de voor­zit­ter die laat we­ten dat het se­con­de­spel voor kwar­tet­ten niet aan het pro­gram­ma wordt toe­ge­voegd maar in plaats van de pro­loog komt. ,,In 2014 was er voor het laatst een ploe­gen­tijd­rit. Die was al­tijd op za­ter­dag, voor­af­gaand aan het cri­te­ri­um. Met ook nog een pro­loog en in­di­vi­du­e­le tijd­rit werd het te veel van het goe­de. Al wa­ren er ook lo­gis­tie­ke re­de­nen. Zo­als ploe­gen op za­ter­dag vaak ook niet meer com­pleet wa­ren van­we­ge bles­su­res.’

Er wordt ge­start op de ro­ton­de in Sloot­dorp waar, drie­hon­derd me­ter ver­der op de Brink, ook wordt ge­fi­nisht. De rest van het sche­ma on­ver­an­derd.

Laat meer zien
Back to top button