Lokaal nieuwsNieuwsPaardensportSportVerenigingsnieuws

Paardencross juni 2019 weer terug in Dijkgatsbos

‘De firma Ekelmans knapt de doorgang bij de sloot op’ – Foto: SGW Dijkgatbos

WIERINGERMEER – Paardencross De Dijkgatsboscross keert op 30 juni weer terug in het Dijkgatsbos. Dat kan dankzij de inspanningen van een actieve groep vrijwilligers van de Wieringermeerruiters – de commissie Dijkgatsbos-, die in het najaar van 2018 is begonnen met het opknappen van de ruiterroute door het bos. Het evenement kon
in 2017 en 2018 niet plaatsvinden in het bos, door achterstallig onderhoud van de route.

Het opknappen van de route bestaat uit onder andere het afvlakken en verstevigen van de paden, opknappen van de waterbak en het maken van nieuwe hindernissen. Die worden gemaakt door zorgboerderijen uit de buurt. De route heeft als thema: ‘De strijd tussen land en water’. Dit is terug te zien aan de hindernissen. Zo springen de paarden straks over een doorgezaagde boot, over meerpalen en basaltblokken en gaan ze door
het water. Andere hindernissen zijn gemaakt van boomstammen, waterbakken en sloten. Ook zijn er plekken met op- en afsprongen.

De vrijwilligers proberen zoveel mogelijk werkzaamheden af te ronden voor het broedseizoen. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de werkzaamheden of meer weten over de ruiterwedstrijd in het Dijkgatsbos? Kijk dan op www.sgwdijkgatbos.nl.

De Kop Werkt! heeft een financiële bijdrage geleverd aan het opknappen van de ruiterroute en het terughalen van de Dijkgatscross. Het opknappen van de ruiterroute is een onderdeel van project IJsselmeerkustbeleving van ‘De Kop Werkt!’.

Laat meer zien
Back to top button