ExpositiesLokaal nieuwsNieuws

Overzichtstentoonstelling over Cornelis Lely in de Cultuurschuur

‘De vlag van zuiderzee naar meer wappert in de vlaggenmast bij de Cultuurschuur’ – Foto: Rien Hoekenga

WIERINGERWERF – In de Cultuurschuur werd afgelopen zaterdag een overzichtstentoonstelling geopend over het leven en de werken van Ingenieur Cornelis Lely. De Openingshandeling werd gedaan door Jan Lely, de achterkleinzoon van Cornelis Lely.

‘De onthulling van het levende standbeeld’ – Foto: Rien Hoekenga

Samen met de samensteller van de tentoonstelling Ed Voigt onthulden ze een levende replica van zijn overgrootvader. Dit door er een vlag met de tekst ‘100 jaar Zuiderzeewerken’ van af te trekken. Ook het gemeentebestuur was vertegenwoordigd. Wethouders Meskers en Groot trokken tegelijkertijd de Wieringermeervlag van het standbeeld van Lely, dat altijd in de Cultuurschuur is te vinden, af. Tot slot werden de vlaggen buiten gehesen en daarmee was de
tentoonstelling officieel geopend.

Deze reizende expositie wordt begeleid door Dhr. Ed Voigt, Lelykenner en verteller. Hij zal 10 dagen aanwezig zijn om uit te leggen en vragen te beantwoorden. De tentoonstelling is nog tot zondag 1 juli in de Cultuurschuur te bezichtigen. Alle foto’s van fotograaf Rien Hoekenga van de opening zijn hier te vinden.

Laat meer zien
Back to top button