Lokaal nieuwsNieuws

Onderzoek naar leiding Thomashuis in Middenmeer

‘Het Thomashuis aan de Praamweg bij Middenmeer’ – Foto: Erwin Slootweg

MIDDENMEER – Jo­lan­da Len­gers-Bos­veld en Klaas Len­gers, die het Tho­mas­huis in Mid­den­meer zes jaar ge­le­den zijn ge­start, heb­ben zelf be­slo­ten de lei­ding tij­de­lijk uit han­den te ge­ven. Een ander beheerdersechtpaar neemt zolang de honeus waar, meldt de Schager Courant.

Te­gen de on­der­ne­mers die de zorg­boer­de­rij voor acht vol­was­se­nen met een ver­stan­de­lij­ke be­per­king aan de Praam­weg run­nen, is een klacht in­ge­diend na een in­ci­dent of ca­la­mi­teit. Op ad­vies van De Drie No­ten­boo­men, de koe­pel- en fran­chi­se-or­ga­ni­sa­tie van de 118 Tho­mas­hui­zen in Ne­der­land, wordt een ex­tern bu­reau in­ge­scha­keld om on­af­han­ke­lijk on­der­zoek in te stel­len naar de ge­ui­tte be­schul­di­gin­gen.

Wat de aard van de klacht is en wie de klacht heeft ingediend is niet bekend. Betrokkenen houden de kiezen op elkaar. Van de aantijgingen die zijn gedaan moet eerst nog blijken of deze kloppen zegt Sander Speleman van De Drie Notenboomen.
,,Bij het woord on­der­zoek schie­ten veel men­sen vaak di­rect in pa­niek. Dat din­gen wor­den on­der­zocht, hoeft niet al­tijd ne­ga­tief te zijn. Het kan aan het licht bren­gen dat er mis­schien za­ken fout zijn ge­gaan, maar het kan deze net zo goed weer­leg­gen.’’ aldus Speleman.

De zorg voor de bewoners van het Thomshuis wordt gewoon gecontinueerd. Het vaste personeel blijft ook gewoon aan het werk. Een onafhankelijke commissie zal het vermeende incident onderzoeken en rapporteren. Aan de hand van de rapportage worden eventuele vervolgstappen genomen.

Laat meer zien
Back to top button