Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Onbalans en oefenavond compositie

Foto: Leen Kuiper

WIERINGERWERF – Als fotograaf streef je ernaar om foto’s te maken die in balans zijn. Immers, een beeld dat in balans is, is plezierig om naar te kijken. Wat nu te doen met het thema ‘Onbalans’? Je kunt een opname maken van iets wat uit balans is of van één of meer personen die hun evenwicht verliezen. Je kunt er ook voor kiezen om de foto zelf uit balans te laten zijn. Hoe dan ook, het thema ‘Onbalans’ moet duidelijk herkenbaar in de foto naar voren komen.   

Omdat ‘Onbalans’ het thema is van de afdelingsfotowedstrijd 2017, die wordt georganiseerd door de afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond, heeft fotoclub Het Derde Oog ervoor gekozen om dit onderwerp in haar programma op te nemen. 

De amateurfotografen konden van hun clubgenoten een terugkoppeling krijgen op hun fotowerk en, waar nodig of gewenst, de foto nog aanpassen voor de wedstrijd van de afdeling. Ook leden die niet aan deze wedstrijd meedoen, konden met dit uitdagende thema aan de slag. Omdat de wedstrijd nog moet plaatsvinden, zijn de ‘Onbalans’ opnames nog niet op de website geplaatst en wordt de winnende foto van deze avond op een later moment bekend gemaakt.

Een week later was er gelegenheid om in de clubruimte te oefenen met diverse composities. Na theoretische uitleg over compositiemogelijkheden, konden de leden eerst plenair en daarna in kleine groepjes composities samenstellen en deze vervolgens met de camera vastleggen. Een aantal clubleden had hiervoor attributen meegenomen, zoals speelgoed, groenten en fruit, bier en wijn met glazen en kaasplankjes met verschillende soorten kazen. De avond resulteerde onder andere in een driehoekcompositie van Leen Kuiper. In tegenstelling tot het thema ‘Onbalans’ is deze opname fraai in balans.

Voor meer informatie over fotoclub Het Derde Oog kunt u terecht op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl. Onlangs heeft fotoclub Het Derde Oog een foto bespreekservice geïntroduceerd. Wie overweegt om lid te worden van een fotoclub en wil kijken of dit iets voor hem/haar is, kan foto’s maken conform de agenda van Het Derde Oog en per thema één of twee foto’s mailen naar info@fotoclubhetderdeoog.nl. Tijdens de clubavond nemen de leden deze foto’s mee in de bespreking. Na afloop ontvangt u hiervan zo spoedig mogelijk een samenvatting. Uiteraard bent u ook van harte welkom om vrijblijvend een clubavond bij te wonen. De eerstvolgende clubavond is maandag 30 oktober, met als onderwerp ‘Vervoermiddel’. De bijeenkomst vindt plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. 

Laat meer zien
Back to top button