Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Nieuwjaarsduiken in Hollands Kroon geslaagd.

HOLLANDS KROON – Op diverse plaatsen werd in Hollands Kroon vandaag de traditionele Nieuwjaarsduik gehouden. In Wieringerwerf bij Eetcafé De Maaier gebeurde dat dit jaar voor de laatste keer. Na vandaag sluiten uitbaters Ron en Caroline Betjes de deuren van het etablissement aan de Terpstraat, omdat het huurcontract niet werd verlengd. Dit gebeurt met live-muziek van het duo 2 Beat.

‘De alternatieve nieuwjaarsduik bij Eetcafé De Maaier vormt de afsluiting van een lange periode van deze horecagelegenheid.’ – Foto: Erwin Slootweg

Op Westerland op het Lutjestrand wordt traditioneel ook op de eerste januari het koude water getrotseerd. Ook hier dit jaar een verandering. Uitbater Edwin Wittink verkocht Brandend Zand aan het einde van 2017. Bernice Reenders zal onder de nieuwe naam Strandthuys Lutje de activiteiten voort gaan zetten in 2018. Vandaag was zij voor de eerste keer de gastvrouw tijdens de nieuwjaarsduik op ‘t Lutjestrand.

‘Een gezellige drukte op Lutjestrand’ – Foto: Wieringernieuws

Ook in de voormalige gemeente Niedorp wordt de traditie in ere gehouden. Bij natuurzwembad ‘t Petje trotseerden velen de kou om klokslag 13.00 uur massaal het water te betreden. Een vermelding waard is dat de 3-jarige Rijk Droog de jongste deelnemer was in Nieuwe Niedorp.

‘Ook natuurzwembad ‘t Petje decor van de nieuwjaarsduik’ – Foto: Theo Moras
Laat meer zien
Back to top button