Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Nieuw seizoen van start bij fotoclub Het Derde Oog

Foto: Ria Pöhler

WIERINGERWERF – Wie een passie heeft voor fotograferen, zich op het gebied van fotografie wil ontwikkelen en/of een klankbord zoekt voor fotowerk, is bij fotoclub Het Derde Oog in Wieringerwerf aan het juiste adres. Lid zijn van een fotoclub werkt inspirerend, stimulerend en is bovendien leerzaam en gezellig. Of je nu jong bent of oud, een beginnende of gevorderde fotograaf, met een mobiel fotografeert of met een spiegelreflexcamera, de kracht van een fotoclub is dat je tips en ideeën met elkaar deelt, waardoor je in je hobby kunt groeien. 

Fotoclub Het Derde Oog heeft weer een gevarieerd programma voor het komende seizoen. Naast de thema-avonden ca. eens per drie weken zijn er doe-avonden, educatieve en andere facultatieve avonden. Ook gaan de vrijetijdsfotografen met elkaar op fotosafari. Omdat Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond, kunnen clubleden deelnemen aan activiteiten van de Fotobond en de afdeling Noord-Holland-Noord van de Fotobond, zoals diverse wedstrijden, cursussen en mentoraten.

Tijdens de thema-avonden leveren de leden foto’s aan voor een specifiek onderwerp of thema, zoals ‘regen’ of ‘de hectische stad’. Bij een ‘vrij onderwerp’ kunnen de fotografen vrij werk aanleveren. De clubleden bekijken, bespreken en beoordelen elkaars foto’s. Met name het bespreken van het fotowerk krijgt veel aandacht, omdat dit zeer leerzaam is, niet alleen voor de maker, maar ook voor de andere leden.

De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavond in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Maandag 4 september gaat het nieuwe seizoen van start met de jaarvergadering, gevolgd door een presentatie van de resultaten van de foto-estafette van het afgelopen seizoen. Zaterdagmiddag 9 september van 13:00 tot 17:00 uur is de fotoclub present bij de seizoenopening van de Cultuurschuur. Bezoekers kunnen stillevens fotograferen met hun eigen camera (smartphone) of een camera die klaarligt. Ervaren clubleden helpen hierbij en men kan de foto’s laten bespreken. Maandag 25 september is de eerste inleveravond, van fotowerk gemaakt tijdens het clubuitje naar Pampus. Meer informatie is te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl. U kunt ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button