Nieuw seizoen van start bij fotoclub Het Derde Oog

Foto: Cootje PasschierFotoFoto

WIERINGERWERF – Fotograferen is een leuke bezigheid, die op elk gewenst moment kan worden uitgeoefend. Voor wie zich op fotografiegebied verder wil ontwikkelen, biedt fotoclub Het Derde Oog een scala aan mogelijkheden. Binnen de fotoclub kunnen de leden kennis, ervaring en fotowerk met elkaar delen, elkaar inspireren, uitdagende opdrachten aangaan en deelnemen aan diverse activiteiten zoals exposities, wedstrijden, oefenavonden en gezamenlijke foto-uitstapjes. Het maakt daarbij niet uit of je een beginnend fotograaf bent of gevorderd, jong of oud of met een mobiel fotografeert of met een spiegelreflexcamera.  

Voor het seizoen 2018-2019 staan er weer interessante thema’s op het programma, maar ook is er gelegenheid om vrij werk te laten zien. Daarnaast zijn er doe-avonden, zoals avondfotografie in Medemblik. Tijdens het jaarlijkse clubuitje op een zaterdag gaan de vrijetijdsfotografen gezamenlijk op stap. Omdat Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond, kunnen clubleden deelnemen aan activiteiten van de Fotobond en de afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond, zoals diverse wedstrijden, cursussen en mentoraten.  

In het afgelopen seizoen was er een foto-estafette, waarbij een appelgroene plastic gieter onder de leden circuleerde met als doel om hiervan een originele foto te maken. Het is leuk om te zien hoeveel creatieve ideeën er met dit voorwerp zijn uitgewerkt. Cootje Passchier slaagde erin om de glimmende gieter een wat mattere uitstraling te geven in een fraai stilleven en oogstte hiermee veel waardering. Ook in het nieuwe seizoen staat een estafettefoto op de agenda.

De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavond in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Maandag 3 september gaat het nieuwe clubseizoen van start met de jaarvergadering. Zaterdagmiddag 8 september van 13:00 tot 17:00 uur is de fotoclub vertegenwoordigd bij de seizoenopening van de Cultuurschuur. Maandag 10 september is de eerste inleveravond, van fotowerk gemaakt tijdens het clubuitje naar Rotterdam. Meer informatie en de agenda voor het nieuwe seizoen zijn te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.