Lokaal nieuwsNieuwsSportVerenigingsnieuwsVoetbal

Nacompetitie zeker voor Wieringermeer

‘De bal in de Clutch’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – In de één na laatste wedstrijd van het seizoen heeft Wieringermeer goede zaken gedaan tegen Blauw Wit Wormerveer. Na het debacle van vorige week tegen SRC had de ploeg iets recht te zetten. Met een overwinning zou Wieringermeer zeker zijn van een tweede plaats.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat er nog genoeg op het spel stond. Wieringermeer had direct de overhand en domineerde de wedstrijd. Na 10 minuten verscheen dan ook de 1-0 op het scorebord. Op aangeven van Thijs Boersma maakte Tim Zuidhof het

openingsdoelpunt. De tweede fase van de eerste helft zakte het spel iets weg, maar kwam Wieringermeer niet in de problemen en werd de ruststand bereikt met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft bleef Wieringermeer baas in eigen huis. Het positiespel werd minder doordat de lange bal voornamelijk werd gehanteerd, maar Wieringermeer bleef dominant. Een kwartier voor tijd gooide Jeffrey Moerman de wedstrijd op slot door een voorzet in de kruising binnen te knikken. Met een 2-0 eindstand is nacompetitie voor promotie een zekerheid en blijft er op papier zelfs nog kans op het kampioenschap als koploper Alcmaria nog punten verspeelt in het slot van het seizoen. 29 april staat de laatste wedstrijd voor Wieringermeer op het programma uit tegen Kleine Sluis in Anna Paulowna. Aanvang 14:30 uur.