Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Muzikale avond bij Het Derde Oog

‘Het thema Muziek door de lens van Liesbeth Hinkema’

WIERINGERWERF – Het fotograferen van bladmuziek, een muziekinstrument of een muzikant……het zijn allemaal manieren om ‘Muziek’ in beeld te brengen. Zonder geluid, dat wel, maar dat kan de beschouwer er zelf bij bedenken. Voor de leden van fotoclub Het Derde Oog was ‘Muziek’ een inspirerend thema, met een groot aantal mooie foto’s, die aan elkaar gewaagd waren.

Uiteindelijk wist Liesbeth Hinkema met haar foto de meeste stemmen te behalen. De straatmuzikant die zij vastlegde, gaat helemaal op in de muziek die hij met zijn harmonica ten gehore brengt. Het rode instrument steekt mooi af bij zijn blauwe jas en trekt de aandacht van het oog. De fiets tegen de muur en de jas op de grond vertellen iets over de omgeving en de twee grijze verticale elementen op de achtergrond brengen een bepaalde rust in het beeld. Het zijn vooral de concentratie en emotie van de harmonicaspeler, die de muziek als het ware bijna laten horen.

Behalve de winnende foto van de avond zijn ook de andere foto’s voor het thema ‘Muziek’ de moeite van het bezichtigen waard. Hiervoor kunt u terecht op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 12 november. Op deze site is ook meer informatie te vinden over fotoclub Het Derde Oog. Maandag 3 december staat in het teken van ‘Spelende kinderen’. Wie het leuk lijkt om deze of een andere clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in
Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button