Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Motorcrossbaan met beperkingen

‘Motorcrossen in de Wieringermeer in 2002’ – Foto: Alexander Bügel

WIERINGERMEER – In het voorstel van wat het college heeft gestuurd aan de raad zijn duidelijke restricties aangebracht ten aanzien van een eventueel motorcrossterrein in de Wieringermeer.

Bur­ge­mees­ter en wet­hou­ders van Hol­lands Kroon stel­len de ge­meen­te­raad voor om de baan 26 zon- en feest­da­gen per jaar open te la­ten zijn tus­sen 12.00 en 18.00 uur. Daar­naast mo­gen de cros­sers 4 da­gen per week maxi­maal zes uur per dag op de baan trai­nen, tus­sen 7.00 en 19.00 uur ’s avonds. Het college houdt nog een slag om de arm door aan te ge­ven dat de uit­komst van de Mer aan­lei­ding kan zijn om de ope­nings­tij­den aan te pas­sen.

De mo­tor­cros­sers laten aan de Schager Courant weten niet ge­luk­kig met dit ope­nings­tij­den­voor­stel. ‘Dit komt uit de hoge hoed, het is niet met ons be­spro­ken. Waar­om pra­ten we niet over het aan­tal da­gen en uren dat we de baan kun­nen ge­brui­ken na­dat er een mi­li­eu-ef­fect­rap­por­ta­ge is op­ge­steld? Uit zo’n Mer blijkt pre­cies de ge­luids­be­las­ting voor om­wo­nen­den en het hele ge­bied rond de mo­tor­cross­baan. Nu zijn de voor­ge­stel­de ope­nings­tij­den van de baan ner­gens op ge­ba­seerd maar het beïn­vloed onze fi­nan­ciële po­si­tie na­tuur­lijk wel.’ , laat voor­zit­ter Gert Mee­re­boer we­ten

 

Laat meer zien
Back to top button