Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Midzomerfeest Slootdorp was een topfeest

‘Pastor Tilma tijdens zijn uiteenzetting over spreuken’ -Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

SLOOTDORP – De organisatie en de inwoners van Slootdorp kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Midzomerfeest. Waar woensdag de weergoden zorgden voor een natte start, is het de rest van de week mooi weer gebleven. De aanpassingen aan het grasveld op de Brink, door middel van drainage, die eerder dit jaar werden gerealiseerd zorgden ervoor dat niemand natte voeten kreeg.

‘Dominee Zondag roept de aanwezigen op om, uit de opgehangen spreuken in de tent, de meest aansprekende spreuk te kiezen’ -Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

Na de feestavonden op de vrijdag met The Dirty Daddies en op zaterdag de 3J’s werd er zondagmorgen om 8.00 uur al weer druk gebouwd om het geluid voor de traditionele kerkdienst. Pastor Tilma en Ds. J. Zondag waren de voorgangers tijdens de oecumenische tentviering die als thema ‘Bij wijze van spreuken’ had. Muzikaal was er medewerking van het gospelkoor Joy uit Alkmaar en pianist Wilbert Commandeur.

De midzomerorganisatie had een nieuw initiatief in het leven geroepen; de wenstent. Bezoekers van de tent mochten een wens doen voor iemand anders en dan werd er gekeken welke wensen er uitvoerbaar zouden zijn. Enkele van deze wensen werden tijdens de tentdienst kenbaar gemaakt en een aantal mensen in het zonnetje gezet.

‘Iedereen kon een wens doen en voor iedereen. Dit meisje zette haar opa en oma in het zonnetje, door te wensen dat ze met elkaar een keer kunnen dineren.’ – Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel
Laat meer zien
Back to top button