Lokaal nieuwsNieuwsPolitiek

Middenmeerder Alexander Bügel lijsttrekker O.H.K.

MIDDENMEER – Bij de gemeenteraadsverkiezingen zal voor de partij Onafhankelijk Hollands Kroon Wieringermeerder Alexander Bügel de kar trekken. Voor velen kwam dit als een verrassing omdat Henk-Jan Wittink, oprichter van O.H.K., door velen op de eerste plaats werd verwacht. Voor Wittink is dit echter geen probleem. ‘Voor ons is dat heel logisch, het is niet mijn partij maar onze partij. Door op de tweede plaats te staan willen wij dat juist naar buiten brengen en benadrukken met deze groep. Alleen red ik het niet, er is nu een groep enthousiaste actieve mensen die de schouders eronder willen zetten. Wij vinden ons allemaal even belangrijk.’ aldus Henk-Jan Wittink.

Bügel is een nieuwkomer binnen de politiek. ‘De interesse in de politiek is er al een hele tijd. Als verslaggever bij Radio Wieringermeer (OVW) en RTV Hollands Kroon heb ik de politiek bijna 15 jaar op de voet gevolgd. Maar dan zit je aan de andere kant van de tafel. Dit is een nieuwe uitdaging, een grote zelfs. Maar veel slechter als de afgelopen periode kan het niet gaan denk ik. Dat is ook de reden dat ik me beschikbaar heb gesteld. Er moet iets veranderen in mijn beleving. En één van de manieren om verandering tot stand te brengen is om zelf de touwtjes in handen te nemen. En dat is exact wat ik nu ga doen. Samen met een prachtig gemêleerd team van mensen gaan we op 21 maart de strijd aan met de gevestigde orde.’

Naast Bügel en Wittink staan Erwin Slootweg (Wieringerwerf), Hans Geel
(Barsingerhorn), Jan van Berkum (De Haukes), Daan Pruimboom                           (Hippolytushoef), Cobi van Dalen –Tol (Hippolytushoef), Martien Haver                          (Breezand) en Alex van Dalen (Hippolytushoef) op de lijst van Onafhankelijk Hollands Kroon.

Laat meer zien
Back to top button