Lokaal nieuwsNieuws

Leiding Thomashuis Middenmeer definitief op zijspoor

‘Het Thomashuis aan de Praamweg bij Middenmeer’ – Foto: Erwin Slootweg

MIDDENMEER – De lei­ding van het Tho­mas­huis in Mid­den­meer, een woon­zorg­boer­de­rij aan de Praam­weg voor acht vol­was­se­nen met een ver­stan­de­lij­ke be­per­king, is de­fi­ni­tief op een zij­spoor ge­zet meldt de Schager Courant vandaag.

Meer­de­re klach­ten van ou­ders van cliën­ten over de ge­bo­den zorg hebben koepelorganisatie De Drie No­ten­boo­men doen besluiten om het fran­chi­se­con­tract met Jo­lan­da Len­gers-Bos­veld en Klaas Len­gers te beëin­digen. Het on­der­ne­mers­echt­paar was sinds 2011 uit­ba­ter en huur­der van het Tho­mas­huis in Mid­den­meer. Ze zijn het ove­ri­gens niet eens met de aan­tij­gin­gen, waar nog een on­af­han­ke­lijk on­der­zoek naar wordt in­ge­steld door een ex­tern bu­reau. Wel­ke be­schul­di­gin­gen pre­cies zijn ge­uit, wil geen van de be­trok­ken par­tij­en prijs­ge­ven.

De IGJ (In­spec­tie Ge­zond­heids­zorg en Jeugd) is inmiddels van de kwes­tie op de hoog­te ge­steld door de ondernemers zelf. Die hiertoe wettelijk verplicht zijn. Woord­voer­ster Di­a­ne Bou­huijs bevestigd ­dat er ‘mel­din­gen zijn ont­van­gen’ en deze door de in­spec­tie in be­han­de­ling zijn ge­no­men. ,,Over de aard of in­houd van de mel­din­gen en het ver­de­re ver­loop doen we nooit uit­spra­ken.’’

De contractbeëindiging is vooral een zakelijke beslissing meldt Sander Speleman van de De Drie Notenboomen. ‘Wan­neer ou­ders hun kin­de­ren weg­ha­len van­we­ge een ver­trou­wens­breuk, kun­nen we wei­nig an­ders om op­ti­ma­le zorg te kun­nen bie­den en de rust te her­stel­len. Het is ze­ker geen ver­oor­de­ling rich­ting de on­der­ne­mers, zo lang er on­der­zoek loopt. Met de fa­mi­lie Len­gers wor­den momenteel over­na­me­ge­sprek­ken over het Tho­mas­huis in Mid­den­meer en de be­drijfs­in­boe­del ge­voerd.’

De acht be­trok­ken be­wo­ners wor­den nu thuis of el­ders op­ge­van­gen. Een in­te­rim-duo neemt de taken op dit moment waar. Zij moeten er tevens voor zorgen dat de cliën­ten terug kunnen keren naar de Thomashoeve.

 

Laat meer zien
Back to top button