KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Koploper te sterk voor Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 9 maart was de laatste thuiswedstrijd in het zaalseizoen voor de spelers van Vido. Tegen de kampioen Groen Geel mochten de E’tjes het gaan opnemen. De uitwedstrijd was in het voordeel van Groen Geel (12-0) en wetende dat alle kinderen zo wat een kop groter en ouder waren dan de kinderen uit de Wieringermeer zou het lastig worden om van dit team te gaan winnen.

Voor de wedstrijd met elkaar besproken dat we ons uiterste best zouden gaan doen en dat we het Groen Geel zo moeilijk mogelijk gingen maken. Al vrij snel na het beginsignaal wist Groen Geel te scoren. Het bleek inderdaad lastig te zijn te spelen tegen grotere en sterkere kinderen, maar Vido verweerde zich goed. Na de 0-2 kreeg Joost Gouwenberg een strafworp mee en deze wist hij te benutten; 1-2. Met de rust stond het 4-1 voor Groen Geel.

Na rust was het wederom Joost Gouwenberg die voor Vido scoorde; 2-4. Groen Geel creëerde makkelijker en meer kansen dan Vido en wist daardoor ook de korf nog een aantal keer te vinden. Uiteindelijk werd het 8-3 voor Groen Geel. Joost Gouwenberg wist de derde voor Vido ook te maken. Een wedstrijd waarin het krachtsverschil groot was, maar Vido heeft goed tegenstand geboden en mogen met opgeheven hoofd aan deze wedstrijd terugdenken.

De strafworpenserie na de wedstrijd werd 5-5; hier werden de doelpunten gemaakt door Emma Gouwenberg (2x), Floor Schellevis, Julia van der Meer en Joost Gouwenberg.
Na de wedstrijd, zoals elke wedstrijd, fruit gegeten met elkaar en nog even de wedstrijd nabesproken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DSO uit Alkmaar op het programma.