Koeteltuin krijgt ‘speculaas assistentie’ van wethouder Frits Westerkamp

‘Van links naar rechts: Frits Westerkamp, mevrouw Anja Oolders, Jolien Zwartveld, Sabine van Biljouw’ – Foto: Aangeleverd

MIDDENMEER – Wethouder Frits Westerkamp, verantwoordelijk voor de portefeuille ‘samenleving’, waar ook burgerparticipatie onder valt, ging op stap met de dames van stichting Koeteltuin. Samen gingen zij huis aan huis in Middenmeer om speculaaspoppen te verkopen voor het sportproject genaamd: ‘the movement’.  Frits Westerkamp: “Als gemeente faciliteren en ondersteunen wij burgerinitiatieven van harte. De dames hebben mij na de realisatie van hun eerste project: de prachtige speeltuin, al gestrikt om een ochtendje te komen helpen. Dit is het minste wat ik kan doen als wethouder, ik vind het echt super!”

In juni 2017 is het start project van stichting Koeteltuin met succes afgerond.  De speeltuin aan de Dr. Hoogkamerlaan in Middenmeer werd ter waarde van 60.000 euro flink uitgebreid. Het volgende project is nog in de ontwerpfase.  Dit betreft het realiseren van een recreatie & sportveld op een nieuwe locatie in Middenmeer. Het veld zal geschikt zijn voor jong en oud. Het doel is beweging en sociaal contact te combineren. Een gezond leven en vitaal ouder worden wil de stichting voor iedereen mogelijk maken. Voor de senioren wordt gedacht aan enkele toestellen zoals je die ook ziet in de steeds populairder wordende ‘beweegtuinen’.

Voorzitter Jolien Zwartveld licht toe: “We willen toestellen plaatsen die een bezoek aan het sportveld laagdrempelig en leuk maken voor de bezoeker. Uiteraard is deze sportplaats vrij toegankelijk. Juist willen we als gemeenschap kunnen laten zien dat je best met z’n allen kunt sporten. Jong kan van oud leren en andersom. We wonen hier samen, we sporten hier samen. We hopen door sport de barrières te verkleinen en het contact te vergroten.”  

Voor jonger publiek wordt er gedacht aan het plaatsen van bijvoorbeeld een calisthenics toestel. Bij calisthenics train je je lichaam met je eigen lichaamsgewicht. Ook een prieel maakt onderdeel uit van het voorlopig ontwerp. Een overdekte plek waar een opvoering van bijvoorbeeld de toneelvereniging, dansschool, opera, schilderclub enz. gehouden kan worden.

“Door bij het sportveld ook stormbaan toestellen te plaatsen, kun je echt allround fit worden, Middenmeer heeft straks geen smoes meer om niet te bewegen, lacht Sabine van Biljouw, penningmeester van de stichting. “De mogelijkheden zijn legio…maar we zijn in deze onderzoeks- en ontwerpfase vooral heel benieuwd naar wat de inwoners hetzij jong, hetzij ouder zelf willen. We hopen dat we veel positieve feedback en ideeën krijgen naar aanleiding van dit stukje in de krant. ”

De kosten voor een speculaaspop bedragen € 5,00. Voor meer informatie en/of het bestellen van speculaas mailt u naar koeteltuinmiddenmeer@gmail.com  of kijkt u op www.koeteltuin.nl.