ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Kaartverkoop kerstconcert Projectkoor gaat bijna van start

‘Het projectkoor tijdens één van de eerdere projecten’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – Het projectkoor is al weer enkele weken geleden van start gegaan met de reptities voor hun nieuwe project. Wekelijks wordt er gerepeteerd om in december een uniek kerstconcert op de planken te zetten.

Het Projectkoor is een tijdelijk koor van enthousiaste deelnemers en wordt elke keer weer opnieuw samengesteld. Hert streven is om elke twee jaar een concert te verzorgen, dit alles onder leiding van initiatiefnemer en dirigent Arwin Kluft. Arwin heeft zelf ruime professionele ervaring in de muziekwereld.

Het Projectkoor verzorgt dit jaar in de maand december de Amerikaanse productie “And on earth….Peace”, een fantastisch muzikaal kerstconcert dat volgens onze informatie nog maar één keer eerder in Nederland is uitgevoerd. Het koor bestaat uit ruim 100 deelnemers, twee solisten en twee vertellers, en wordt begeleid door een 14-koppig orkest.

Bij alle uitvoeringen zal het ‘Hoorns Byzantijns Mannenkoor’ het gedeelte voor de pauze invullen met haar indrukwekkende stemgeluid. Kortom, een muzikale beleving waar lang over zal worden na gesproken. De repetities zijn inmiddels begonnen en aan het enthousiasme van de deelnemers zal het niet liggen. Op dit moment zijn er vier concerten gepland: twee in Schagen en twee in Middenmeer.

De uitvoeringen in Schagen vinden plaats in de aula van het Regius-college, op zaterdag 9 en zondag 10 december, aanvang respectievelijk 20:00 uur en 14:30 uur. De concerten in Middenmeer worden uitgevoerd in de Ontmoetingskerk, op zaterdag 16 en zondag 17 december, aanvang respectievelijk 20:00 uur en 14:30 uur. Binnenkort zal de kaartverkoop via de website van start gaan. Meer informatie is te vinden op de website www.hetprojectkoor.nl.

Laat meer zien
Back to top button