KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Jeugdinternational bij Vido

WIERINGERWERF – Na de instuif van vorige week stond ook deze zaterdag in het teken van diverse activiteiten. ’s Morgens werd eerst met het voltallige team afgereisd naar Purmerend, waar gestreden moest worden tegen de E2 van BEP. De eerste helft werd met lef en fanatisme gespeeld wat resulteerde in een 6-1 voorsprong met rust. De tweede helft werd ook vol overgave gespeeld al werden de kansen minder goed benut en eindigde de wedstrijd in een 6-3 winst voor Vido. De strafworpenreeks werd helaas verloren met 2-1. De doelpunten in de wedstrijd werden gemaakt door Joost Gouwenberg (5x) en Julia van der Meer. Het doelpunt bij de strafworpen werd gemaakt door Jur Koolen.

Na de wedstrijd stond er in de kantine een grote stapel pannenkoeken te wachten, welke er wel in gingen na de wedstrijd. Aan tafel zat ook jeugdinternational Tessa Lap. Zij kwam speciaal voor onze jeugd over vanuit Friesland om een clinic te verzorgen. De kinderen deden allemaal enorm hun best om zich van hun beste kant te laten zien. Want zeg nou zelf hoe vaak komt er een international op ons korfbalveld.

Veel leuke korfbalspelletjes werden gedaan en natuurlijk mocht het partijtje niet ontbreken. Voor het slotspel waarbij alle vaders en moeders mee mochten doen werd er een wedstrijdje gespeeld tussen Tessa en trainer Marian Gouwenberg welke de kinderen met een punt verschil wonnen.

Moe maar zeker voldaan gingen de kinderen na de clinic naar huis; wederom een super geslaagde korfbalzaterdag!