Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Jeff Leever steekt de handen uit de mouwen

‘Verslaggevers NH Nieuws zetten lijsttrekker Jeff Leever aan het werk na het niet nakomen van verkiezingsbelofte’ – Foto: NH Nieuws – Matthijs Gemmink

DEN HELDER – Jeff Leever, lijsttrekker voor de Ouderenpartij NH, is vanmorgen stevig aan het werk gezet in verzorgingshuis De Lichtboei in Den Helder. Vier jaar geleden beloofde hij dat er een Hogeschool in de Noordkop zou komen. Echter is dat tot dusver niet gelukt, daarom werd het tijd om de tegenprestatie in te lossen.

‘We hebben een mooi programma opgesteld’, lacht Ylvie Verschoor van Zorgroep Tellus, ‘We beginnen met het rondbrengen van het ontbijt, daarna gaat hij naar de broodkeuken om de broodronde uit te delen. Het is pannenkoekendag, dus vanmiddag serveert hij de pannenkoeken uit’.

Leever trekt vanmorgen op met Jamy. Samen gaan ze de deuren langs om een kopje koffie of thee te serveren aan de bewoner. Zijn kersverse ‘collega’ is erg tevreden over de extra hulp: ‘Hij pakt het snel op. Vooral het contact met de ouderen is belangrijk’. ‘Ik vind het fantastisch dat ik dit vanuit de Hete Hangijzers kan doen’

De belofte voor een hogeschool in de Noordkop werd niet ingelost, maar er kwam wel een bachelor-opleiding in Hoorn. ‘Maar de mannen van NH Nieuws vonden dat niet genoeg’, knipoogt Leever, ‘Dus ik ben blij dat ik dit vandaag voor mijn doelgroep kan doen. De belofte blijft staan. Als het over vier jaar nog niet voor elkaar is dan ga ik hier opnieuw een dag werken’.

Tags
Laat meer zien
Back to top button
Close
Close