Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Jaarprogramma’s vouwenverenigingen Wieringermeer

WIERINGERMEER – De drie vrouwenverenigingen van de Wieringermeer, te weten Passage, Vrouwen van Nu en het K.V.G.,  zijn na vele decennia nog altijd springlevend en presenteren hierbij de met zorg samengestelde jaarprogramma’s voor het seizoen 2017 – 2018.

Een aantal bijeenkomsten organiseren zij gezamenlijk, evenals de cursussen en workshops. Op de eerste gezamenlijke bijeenkomst; woensdagavond  18 oktober 2017, komt kleinkunstenares Charlotte Glorie naar de kerk aan de Langeweg te Slootdorp.

Charlotte neemt het publiek die avond bij de hand en zal allen zeker boeien met haar liedjes en conferences. De teksten zijn inspirerend, soms hilarisch, dan weer ontroerend, maar steeds verrassend herkenbaar. Charlotte houdt van interactie en gaat daar op speelse wijze mee om.

De tweede gezamenlijke samenkomst is de Nieuwjaarskoffieochtend. Vanaf half 10 kan men terecht in het Arbeidsbureau van café Bij de Buren te Wieringerwerf om elkaar alle goeds toe te wensen in het nieuwe jaar 2018. De zusjes Sandra van Soesbergen – van Diepen en Marlies Rasing-van Diepen zullen het officiële programma om 10.00 uur met hun muzikale optreden een speciaal tintje geven.

Het programma voor Passage ziet er verder als volgt uit:

13 september
Dhr.  Snip komt vertellen over de rode zakdoek, “Vroeger en Nu”
in de Meerbaak te Middenmeer, aanvang 19.45 uur.

18 oktober
Gezamenlijke avond met KVG,  Vrouwen van Nu en Passage in de Langeweg kerk te Slootdorp. Optreden door Charlotte Glorie, aanvang 19.45 uur.

15 november
Mevr. Loes van Hijlckama Vlieg-Dronkert spreekt in de Schakel te Slootdorp, aanvang 19.45 uur.

14 december
Kerstviering met een broodmaaltijd in Ons Centrum te Wieringerwerf, aanvang 17.00 uur.

11 januari
Nieuwjaarsbijeenkomst met KVG, Vrouwen van Nu en Passage. Plaats Bij de Buren te Wieringerwerf, inloop half 10,  aanvang programma 10.00 uur.

16 januari
Mevr. Hilde Vorderman-Noens komt vertellen over haar werk bij Visio.In de Meerbaak te Middenmeer, aanvang 14.00 uur.

14 februari
Jaarvergadering  en ?? in Ons Centrum te Wieringerwerf, aanvang 19.45 uur.

14 maart
Dhr. P. Dubbelman uit Heemskerk, houdt een lezing over “De laatste week van Jezus op aarde”. In de Meerbaak te Middenmeer, aanvang 19.45 uur.

18 april
Dhr. Henk Gerber komt vertellen over zijn bezigheden als vrijwilliger bij Hoenderdaell en Stichting Leeuw. In de Schakel te Slootdorp,  aanvang 19.45 uur.

Het volledige programma van de Vrouwen van NU is als volgt:

20 september
De heer Willem Van Doorn vertelt over de veranderingen in de agrarische wereld en wat voor gevolgen dat heeft voor de maatschappij. Daarbij zingt- en speelt hij gitaar. Aanvang 20.00 uur bij Café bij De Buren Wieringerwerf.

18 oktober
Charlotte Glorie:  kleinkunstenares met een interactieve voorstelling vol humor, ontroering en herkenning. Gezamenlijke Vrouwenverenigingen in de kerk Prot. Gemeente te Slootdorp. Aanvang 19.45 uur.

Dinsdagmiddag 14 november
Koos Bakker vertelt alles over marsepein. Na de pauze mag iedereen aan de slag om iets moois  te creëren. Aanvang 14.00 uur in De Meerbaak in Middenmeer.

12 december
Midwinter-Kerstavond. Deze avond speelt Klaas Bakker op de piano bij videobeelden gerelateerd aan Midwinter en Kerst. Aanvang: 19.30 uur in “De Schakel” te Slootdorp.

11 januari
Gezamenlijke Nieuwjaars-koffieochtend in café Bij de Buren. Inloop half 10, aanvang programma: 10.00 uur.

Februari
Jaarvergadering; gegevens volgen t.z.t.

Maart:
Een activiteit van “het Eendagsbestuur”. Alie Terpstra, Trudy Veenstra, Annie Miedema, Geesje Woldring, Ina Braak en Iet van der Laan.  Gegevens volgen t.z.t.

20 april
Feest 85 jarig bestaan van onze vereniging  Vrouwen van Nu, afdeling Wieringermeer. Gegevens volgen t.z.t.

Tot slot het jaarprogramma van het K.V.G.:

K.V.G.

28 september
Rita en Jan Haring testen op vrolijke wijze met een “Muziekquiz” de muzikale kennis. Café Bij de Buren te Wieringerwerf. Aanvang: 19.30 uur.

18 oktober
Gezamenlijke vrouwenverenigingen. Charlotte Glorie, kleinkunstenares met een interactieve voorstelling vol humor, ontroering en herkenning. Kerk Prot. Gemeente te Slootdorp. Aanvang: 19.45 uur.

14 november
Bert Zuidhof vertelt over zijn ervaringen in Oeganda waar hij met een groep jongeren uit de Wieringermeer enkele bouwprojecten heeft gerealiseerd. De Meerbaak te Middenmeer. Aanvang ’s middags 14.00 uur.

19 december
Kerstbijeenkomst met een maaltijd die afgewisseld zal worden door tekst en muziek. Voormalige kerk Brink 55 te Slootdorp. Aanvang ’s middags 17.00 uur.

11 januari
Nieuwjaars-koffieochtend met de gezamenlijke vrouwenverenigingen. Café Bij de Buren te Wieringerwerf. Inloop vanaf: 9.30 uur, aanvang programma 10.00 uur.

8 februari
Jaarvergadering met verrassingsprogramma. De Meerbaak te Middenmeer. Aanvang 19.30 uur.

13 maart
Dirk Plugboer vertelt, in de ruimste zin van het woord, alles over de schaats en zijn geschiedenis. Seniorenonderkomen Ons Tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1 te Slootdorp. Aanvang: 19.30 uur.

10 april
Het “Verwencollectief Wieringermeer” zal de belangstellenden van alles laten ervaren rond persoonlijke verzorging. Café De Maaier te Wieringerwerf. Aanvang: 19.30 uur.


Gezamenlijke cursusaanbod en workshops 2017-2018.

Samen actief en beter bewegen.
Deze cursus gaat ook dit jaar van start onder leiding van Dorien Sybenga.
Plaats: Flevokantine, Industrieweg 1 Middenmeer Tijd : Woensdags 9-10 uur en 10-11 uur. Kosten: € 30,00 van 6 september tot 20 december daarna   € 30,00 van januari tot april. Inlichtingen bij Katrien Popkema, 502494.

Westfries Museum.
De museumgroep komt dit seizoen weer bij elkaar in het Westfries Museum, op de 4e dinsdag van de maand. In het nieuwe seizoen worden de middagen deels verzorgd door gastsprekers en deels door museum medewerkers. De cursus start in oktober 2017. Kosten € 15,00. Plaats: Westfries Museum, Rode Steen 1, Hoorn. Wilt u een enkele keer aansluiten? Dan zijn de kosten een toegangsbewijs of is het gratis met uw museumjaarkaart. Inlichtingen bij Trudy Veenstra, tel: 581410. trudyvedo@gmail.com

Workshop Fietsbanden
Greet Schermer geeft een workshop met fietsbanden. Het onderwerp is kerst, maar er mag ook een andere keuze gemaakt worden. Er zijn verschillende modellen. Tijdens de gezamenlijke avond in oktober zullen deze te zien zijn; de prijs is variabel en hangt van de grootte af. Datum: Maandag 6 november 2017. Plaats: Wieringerwerf. Tijd: 13.30 uur. Kosten: € 10,00 tot € 20,00. Opgave voor 23 oktober 2017 bij Rita Zeinstra, tel. 581389. njm.zeinstra@quicknet.nl 

Workshop sneeuwpopjes van wol en vilt.
Anneke Roza maakt antroposofische poppen. Deze staan tentoongesteld in vitrines in haar boerderij en zijn een lust voor het oog. Ze deelt haar kennis en kneepjes van het vak graag tijdens een workshop waarbij drie sneeuwpopjes gemaakt worden met fleurige kleuraccenten. Datum: Woensdag 14 februari 2018. Tijd: 14.00 uur tot 16.30 uur. Plaats : Oom Keesweg 22, 1771 ME Wieringerwerf. Kosten : € 17,00 incl. materialen, koffie/thee en wat lekkers erbij. Opgave voor woensdag 7 februari 2018 bij Katrien Popkema, tel. 502494. hilbert.popkema@quicknet.nl

Cursus operakenner Kees Schilder.
Vele leden van Vrouwen van Nu en het K.V.G. hebben het afgelopen seizoen kennis kunnen maken met de bevlogen operakenner Kees Schilder uit Volendam. Op boeiende en deskundige wijze wist hij werkelijk iedereen aan zich te binden. Zijn uitleg over de opera, de afwisseling met interessante wetenswaardigheden en het beluisteren van geluidsfragmenten maakten zelfs ondeskundige toehoorders enthousiast. Alom klonk de roep om méér en dat heeft geresulteerd in een cursuscyclus van maar liefst 5 ochtenden. Tijdens die bijeenkomsten zal Kees Schilder dieper ingaan op de operamuziek, de achtergronden en de componisten. Een unieke kans om op een nieuwe wijze naar muziek te luisteren en daar intens van te genieten. Plaats:             Gebouw Ons Tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1 te Slootdorp.

Data:
Dinsdag 6 maart.
Populair programma in de lijn van de reeds gehouden lezing.

Dinsdag 13 maart.
Het ontstaan van de opera en via Monteverdi, Händel en Mozart
naar Rossini, Bellini en Donizetti.

Dinsdag 20 maart.
Hoogtepunten uit opera’s van Giuseppe Verdi.

Dinsdag 27 maart.
Hoogtepunten uit opera’s van Giacomo Puccini.

Dinsdag 3 april.
Hoogtepunten uit populaire opera’s van beroemde componisten.

Tijd   : 09.30 uur tot 11.30 uur.
Kosten: € 87,00 incl. koffie/ thee en 5 keer een informatieboekje.
Opgave: Vanaf  23 september tot 15 februari 2018 door het bedrag in een gesloten envelop met naam en adres af te geven bij: Emmie Wouts, Oester 29, 1775 JH te Middenmeer.

Opfriscursus verkeer.

Om een ieder bij te praten en kennis op te frissen rondom de Verkeerswetgeving, zal Jan Wouts van Autorijschool A7 hier een presentatie over geven. Om de opgedane kennis na afloop te toetsen, zullen er wat vragen worden gesteld, waarbij niemand bevreesd hoeft te zijn dat er bij een onvoldoende een sanctie op zal volgen.

Datum: Woensdag 18 april 2018. Plaats: Autorijschool A7, Oester 29 te Middenmeer.
Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten: € 10,00. Opgave: Voor 13 april 2018 bij Emmie Wouts, tel. 602868.

Laat meer zien
Back to top button