Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

‘Internationale Beukmachine’ Desolation naar de Duk

WIERINGERWERF – Maart is al weer even bezig, wat inhoudt dat er dit jaar alweer twee succesvolle concerten zijn geweest in J.C. de Dukdalf. Maar deze maand gaan ze er dubbel zo hard voor: in plaats van één concert, doen ze er nu nog gewoon twee!

Om deze maand betaalbaar te houden, kun je eenmalig een combiticket aanschaffen. Koop voor een gereduceerde prijs een kaartje voor zaterdag 24 en zaterdag 31 maart. Zo ben je er zeker van dat je op tijd een kaartje hebt voor beide avonden en het scheelt ook weer in je portemonnee. 

Op zaterdag 24 maart 2018 is de eerste show van de maand, met de uit Servië komende beukmachine genaamd Desolation. Deze vijfkoppige band wordt in een adem genoemd met grote namen: Hatebreed, Lamb of God, Dream Theater, Audioslave, Gojira, Opeth en Mastodon. Desolation wordt in de media enorm geprezen door hun  technische skills. 

Verder vind je op zaterdag 24 maart de welbekende metalband Onkt, die al jaren een graag geziene gast is in het Wieringerwerfse jongerencentrum. Afgelopen jaar brak men de hele kelder af toen de band zelfs een paaldanseres mee had genomen die voor het nodige vermaak zorgde tijdens het concert.

De avond wordt afgetrapt door Khaotix, een melodieuze progressieve thrash metalband uit Utrecht. Deze band haalt ook invloeden uit de death en blackmetal. Maar ook Khaotix wordt met flinke namen vergeleken: Slayer, Megadeth, Metallica, Amon Amarth en Pantera. Kortom drie top bands die de Dukdalf, gevestigd in de kelder van de Cultuurschuur, op zijn grondvesten zal laten trillen.

Maar deze maand heeft meer te bieden! Een week later, op zaterdag 31 maart, gaat men opnieuw voor een geweldig feest, maar dan is de muziek een stuk toegankelijker. Op het programma staan dan The Shady Greys, Chasing Bats en Charger.


Bij menig Dukdalf-ganger zijn de dame en heer van The Shady Greys al wel bekend. Eerder stond dit duo al op het podium in Wieringerwerf en dat beviel de band én het publiek zo goed dat een herhaling niet uit kon blijven. Ben jij helemaal gek van lo-fi, dirty blues-garage? Dan ben je als een vis in het water bij dit stel.

Wil je graag De Staat live zien? Dat gaat helaas niet lukken in J.C. de Dukdalf. Maar een band die zeker niet onderdoet voor De Staat is Crashing Bats. Deze band, onder begeleiding van frontvrouw Saar, zal ook op zaterdag 31 maart 2018 te vinden zijn in Wieringerwerf. Crashing Bats is een échte powerband met een message. Trek je dansschoenen maar aan, want die zul je zeker gebruiken.

De laatste band die we benoemen is Charger. Dit is de ruigste band op 31 maart 2018. De formatie zegt niet voor niets dat ze “fast and heavy” muziek maken. Deze pure rockers laten je op zo een snelheid beven dat je je afvraagt of het überhaupt wel mogelijk is om zo lekker te gaan op deze Nederlandse band. 

Op zaterdag 24 en zaterdag 31 maart gaan de deuren van J.C. de Dukdalf om 21:00 open en om 03:00 zullen deze sluiten. Entree is €5,00 (<18 jaar is €2,50), tenzij je een combiticket koopt, dan ben je nóg goedkoper uit! Daarnaast is De Duk iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00. Bij concerten sluiten de deuren pas om 03:00 uur. Alle leeftijden zijn welkom. Via Facebook kun je al je vragen stellen.

Laat meer zien
Back to top button