GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsPolitiek

Inspraak over de nieuwe burgemeester

HOLLANDS KROON – De ambtstermijn van burgemeester Nawijn loopt af op 1 september 2018. Daarom gaat de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe burgemeester. Om die te vinden wordt een profielschets opgesteld. De gemeenteraad  wil graag van u weten wat voor type burgemeester u voor Hollands Kroon passend vindt. Een ervaren persoon? Iemand uit de gemeente? Of vindt u het belangrijk dat hij of zij sociaal, een koersbepaler, netwerker, intern of juist extern gericht of initiatiefnemer is? Als voorbeeld hebben we de profielschets van 2012 bijgevoegd. Ook de algemene tekst over de gemeente is bijgevoegd.

Op https://argu.co/hollandskroon kunnen inwoners tot en met 18 mei al hun ideeën en argumenten aandragen. De uitkomsten worden meegenomen bij het opstellen van de profielschets. Die wordt besproken op woensdag 19 juni tijdens een openbare raadsvergadering in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de heer Johan Remkes.

Bewonersavond
Naast de digitale mogelijkheden via Argu wordt de inwoners van Hollands Kroon ook  de gelegenheid om persoonlijk input te geven op de profielschets. Hiervoor organiseert de gemeenteraad op 15 mei een inwonersavond. Hier kunt u met raadsleden in gesprek over welk type burgemeester u voor Hollands Kroon passend vindt. De avond vindt plaats in de raadzaal in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna en duurt van 19.00 – 20.00 uur. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar griffie@hollandskroon.nl.

De huidige burgemeester van Hollands Kroon
De ambtstermijn van burgemeester J.R.A Nawijn loopt af op 1 september 2018. Op dat moment is hij zes jaar burgemeester van Hollands Kroon geweest. De heer Nawijn heeft eind 2017 aangegeven niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen. Daarom gaat de gemeenteraad op zoek naar een nieuwe burgemeester.

Proces tot aan de benoeming
Het benoemen van een nieuwe burgemeester neemt de nodige tijd in beslag. Hieronder vindt u het proces. Als een bijeenkomst openbaar is, staat dat erachter. Staat dat er niet, dan kunt u ervan uitgaan dat de bijeenkomsten besloten zijn. Uiteraard houden wij u de komende tijd op de hoogte van de voortgang in het proces.

Procesbeschrijving

Wanneer Wat
8 mei Gesprek Commissaris van de Koning met fractievoorzitters over proces
9 mei Input inwoners op profiel via Argu (openbaar)
15 mei Inwonersavond om input te geven op profiel burgemeester (openbaar)
18 mei Sluiting peiling Argu
22 mei Bespreken concept profielschets burgemeester in Presidium (openbaar)
5 juni Laatste bespreking profielschets burgemeester in Presidium (openbaar)
6 juni Toesturen concept profiel naar Commissaris van de Koning
19 juni Profielvergadering met Commissaris van de Koning (openbaar)
22 juni Provincie stelt vacature open (openbaar)
13 juli Sluiting vacature
Augustus tot en met november Provincie en vertrouwenscommissie nement de actie die nodig zijn tot het voordragen van kandidaten
Medio december naar verwachting In een besloten raadsvergadering adviseert de vertrouwenscommissie de gemeenteraad over de kandidaatkeuze. De gemeenteraad stemt hierover schriftelijk in beslotenheid. Aansluitend vindt een openbare raadsvergadering plaats waarin de keuze voor de kandidaat bekendgemaakt wordt.
Medio februari 2019 naar verwachting Beëdiging en installatie van de nieuwe burgemeester door de Commissaris van de Koning (openbaar)

 

Laat meer zien
Back to top button