Lokaal nieuwsNieuws

Initiatief Warm Thuis wordt warm ontvangen

‘In tegenstelling tot eerdere initiatieven kan het plan voor het huisvesten van mensen met dementie op de plek van De Oude Beurs op steun rekenen.’ -Foto: De Meerpeen / Alexander Bügel

MIDDENMEER – Afgelopen donderdag konden de inwoners van Middenmeer voor de eerste keer kennismaken met de nieuwe plannen met De Oude Beurs. De gemeenteraad had een week eerder in het presidium besloten om het initiatief in een beeldvormende vergadering nader te bekijken. Ondanks dat de uitnodiging laat in de pers kwam waren er een kleine 100 belangstellenden aanwezig.

Het plan om een wooncomplex voor mensen met dementie met bijbehorende voorzieningen te realiseren werd met enige verbazing door de aanwezigen ontvangen.
Enkele inwoners waren gereserveerd over het plan mede omdat de projectontwikkelaar Jacob Jan Vijn er eerder een arbeidsmigrantenhotel of een AZC wilde realiseren. En dat waren de inwoners niet vergeten.

In het plan dat projectontwikkelaar Vijn en de heer Van Amstel van Warm Thuis presenteerden is er sprake van huisvesting voor 28 dementerenden. Dit zal gebeuren in 4 gebouwen met 7 ruime appartementen van 33 vierkante meter. Boven de appartementen zal nog een woonlaag komen met nog eens 28 appartementen die in eerste instantie beschikbaar komen voor de partners van de dementerenden. Tevens wordt er een restaurant gedeelte gebouwd waar de dagbesteding in wordt aangeboden. Zowel voor de cliënten van Warm Thuis, maar ook voor ouderen uit het dorp. Bij het plan zullen ook de panden en percelen van kapper Immink en Club 4 Pleasure betrokken worden.

Ondanks de kritische noten die werden geuit was de meerderheid van de inwoners enthousiast over de nieuwe plannen. Een veelgehoorde kreet was ‘De entree van het dorp zal ervan opknappen’. Als projectontwikkelaar Socitra de plannen kan realiseren zoals men deze gisteren heeft gepresenteerd kan men op steun van de Middenmeerders rekenen. Volgende week vrijdag, 25 mei, is er van 14.00 tot 16.00 uur op de locatie ‘De Hulst’ van Warm Thuis in Oterleek nog de gelegenheid om van gedachten te wisselen met de initiatiefnemers. In verband met de beperkte ruimte is opgeven noodzakelijk. Dit kan via info@warmthuis.nl.

Laat meer zien
Back to top button