In het zonnetje gezet

De vrijwilligers van het ontmoetingsdiner. ( Zo’n 30 vrijwilligers staan niet op de foto omdat zij die avond verhinderd waren.) – Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – Je ziet het wel eens in de krant staan, want het komt iedere maand voorbij “het ontmoetingsdiner”. De ontmoetingsdiners die gehouden worden op de 2e vrijdag  in de Meerbaak in Middenmeer en op de 3e vrijdag in “het Kompas” in Wieringerwerf. Die zijn bedoeld om een ieder die niet zoveel buiten de deur komt of vaak alleen moet dineren eens een gezellige avond te bezorgen, door ze een heus meer-gangen diner aan te bieden.

Maar wat de meesten niet weten is de enorme organisatie die hieraan vooraf gaat en de vele vrijwilligers die zich trouw inzetten om dit iedere keer weer mogelijk te maken. Te denken valt aan de chauffeurs die mensen ophalen en weer thuis brengen, de koks, hulpkoks, tafeldekkers, afwassers, bloemendames en de gastvrouwen die de mensen welkom heten en aan tafel gezelschap houden. Allen zetten zij zich in om hun gasten een gezellige avond te bezorgen.

Dat ze niet zonder die groep vrijwilligers kunnen, realiseren de organisatoren van de ontmoetingsdiners ook. Zij wilden de inmiddels flinke groep vrijwilligers zelf eens in het “zonnetje zetten” en boden deze vrijwilligers op 2 november een buffet aan. Het werd een enorm gezellige avond, waar de vrijwilligers zelf eens werden verwend en de kans hadden elkaar onder het genot van een diner te “ontmoeten”.

Vooraf werd er een dankwoordje uitgesproken door Tiny Vijn, de voorzitter van het bestuur, voor de inzet die vrijwilligers toonden. Het heerlijke Indische buffet werd verzorgd door Marlies Veenstra, Danielle van Wieren en Annemiek Van der Horst. Onder het eten werd de sfeer verder verhoogd door Remy Gunther die prachtige muziek liet horen op de piano. Al met al een geslaagde avond.