Het programma van de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Er is weer van alles te beleven in de Cultuurschuur de komende periode. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Expositie
in de maand januari foto’s, modelboten en bromfietsen nemen hun plaats in. De afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond organiseert één keer per jaar de
Afdelingsfotowedstrijd. Deze keer met als thema ‘Mijn Held’. De winnaars zijn te zien tijdens de expositie.

Dirk van Grootheest is ruim 25 jaar bezig met modelbouw. Als modelvlieger begonnen en nu maakt hij op zijn zolder werkboten op schaal. Sleep, stoom, kortom werkschepen.
Marc Bisschoff Tullekken exposeert voor het Historisch Genootschap. Hij heeft een collectie bromfietsen waarvan hij er een paar laat zien zoals ze tussen 1950 en 1975 werden verkocht.

Film
Het filmjaar start op 5 januari met een film van toen. Naila and the uprising, een film over de eerste Palestijnse intifada, die begon in december 1987. Omdat veel Palestijnse mannen waren gearresteerd of verbannen, stapten vrouwen naar voren en namen de leiding in de geweldloze strijd.

De inleiding wordt verzorgt door Lilian Peters en de aanvang is 14.00 uur. Op 11 januari wordt The death of Stalin vertoont, een film uit 2018 over wat er in 1953 zich afspeelde in het kremlin, nadat Stalin dood is gegaan. Bizar, hilarisch, ongelooflijk. Aanvang 20.00 uur.

Lezing
De bekende journaalpresentatrice Sacha de Boer komt op 10 januari naar de Cultuurschuur op uitnodiging van het NUT. Nadat ze in 2013 stopt met het nieuws stort ze zich op fotografie en start zo een nieuwe carrière waarover ze vertelt. Aanvang 20.00 uur.

Muziek
Op 12 januari weer een bandavond in de Dukdalf en op zondagmiddag 13 januari om 15.00 uur betreedt het Simone Honijk Kwintet het podium in de theaterzaal. Voor de liefhebbers van Jazz een fantastische start van 2019; “JAZZ is voor mij  DE muziekstijl die vooral de eigen inbreng en toon centraal stelt  in het musiceren.JAZZ betekent voor mij een Lifetime Commitment!” aldus Simone.

‘Kwartet Simone Honijk’ – PR Foto