Het Derde Oog duikt in donkere Middeleeuwen

WIERINGERWERF – Voor het thema ‘Middeleeuwen’ moesten de leden van fotoclub Het Derde Oog op zoek naar eeuwenoude kastelen, Middeleeuwse gebruiksvoorwerpen of ridders en andere figuranten op een festival of in een museum. Met de fraaie dwangburcht Kasteel Radboud in de nabije omgeving hoefden de fotografen niet ver te zoeken, maar ook elders lieten zij zich inspireren.

Om het historische karakter te benadrukken, waren veel foto’s in zwart-wit afgedrukt. De winnende opname van Sacha Schaafsma laat juist sfeervolle Middeleeuwse kleuren zien. De vrouw, die geconcentreerd een maaltijd aan het bereiden is, heeft Schaafsma decentraal in beeld gebracht. Haar hoofd en armen vormen als het ware een driehoek. Ook tussen haar hoofd en de twee pannen op de voorgrond is deze sterke driehoekcompositie aanwezig. Op de achtergrond herkennen we de typisch
Middeleeuwse bedrijvigheid, op de voorgrond dansen de warme, oranjekleurige vlammen rond de twee pannen.

Middeleeuwse beelden zijn te zien op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 16 april. Op deze site vindt u ook meer informatie over fotoclub Het Derde Oog. Voor maandag 7 mei staat het thema ‘Silhouet persoon/portret’ op de agenda. Een week later, op maandag 14 mei, kunnen de leden werk voor de foto-estafette laten zien. Het voorwerp voor deze estafette is dit seizoen een groen gietertje. Wie het leuk lijkt om een clubavond bij te wonen, is van harte welkom.

De bijeenkomsten vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur beginnen de clubavonden. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via telefoonnummer 0227- 501837 of info@fotoclubhetderdeoog.nl.