BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Grote brand bij kringloopwinkel Saartje in Wieringerwerf

‘Brand bij kringloopwinkel Saartje’ – Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – Vanmiddag om 15:41 uur kwam er in de kazerne van de blusgroep Wieringerwerf een melding van een brand aan de Werfstraat binnen. Al snel werden ook de korpsen van Slootdorp en Middenmeer opgeroepen. In eerste instantie werd de brand als middel brand gekenmerkt, maar binnen een kwartier opgeschaald naar een grote brand. Rond 16.15 uur werd de brand als zeer groot aangegeven.

‘Met perslucht op werden de inmiddels uitslaande vlammen door de diverse korpsen bestreden’ – Foto: Erwin Slootweg

‘De brand is ontstaan in de werkplaats aan de achterzijde van het pand. Hier staan de spullen die we niet in de winkel gebruiken.’ vertelde eigenaar Lex. De brand sloeg over naar het gebouw waarin de kringloopwinkel gevestigd is. Grote zwarte rookwolken tekenden zich af boven Wieringerwerf. Vanaf de Schagerweg waren deze al duidelijk zichtbaar. De rook trok over de Planetenwijk en een deel van Oosterterp 2 net langs Kreileroord richting het IJsselmeer. De hulp van diverse blusgroepen uit de omgeving werden nog ingeroepen.

Diverse woningen tussen de Werfstraat en de Oosterterptocht werden door de hevige rookontwikkeling ontruimd. De bewoners worden opgevangen in Eetcafé De Maaier.
Rond 18:50 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Rond 19:15 uur is er begonnen met de sloopwerkzaamheden, deze kunnen voor extra rookontwikkeling zorgen. De achterzijde van het gebouw moet als verloren worden beschouwd meld de brandweer. Men zal trachten de voorzijde van het gebouw te behouden. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

Laat meer zien
Back to top button