BedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Google komt naar de polder

‘Datacenter van Google’ – Foto: Google

WIERINGERMEER – Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft recent 70 hectare aan land gekocht op het bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer. Het technologiebedrijf wil de grond gebruiken voor de uitbreiding van zijn datacenters. Recent kocht Google ook al stukken grond in Denemarken, Zweden en Luxemburg.

‘We willen ervoor zorgen dat we opties hebben om het aantal datacenters in Europa verder uit te breiden als de groei van onze business daarom vraagt’, aldus een woordvoerster van Google tegen RTL Z. ‘De locatie in Noord-Holland is één van de opties en er zal tijdig een beslissing worden genomen.’ Meer informatie wil het bedrijf niet geven.

Commercieel directeur van Agriport A7 Jack Kranenburg is verheugd met de komst van de Amerikanen. Volgens hem is het niet de vraag of Google een datacenter gaat bouwen op zijn land, maar wanneer. Er is immers al een bouwvergunning ingediend. De bouwvergunning, die niet op naam staat van Google of Alphabet maar op Nimble, gaat uit van een datacenter van zo’n 3 hectare op een perceel van 24 hectare. ‘De rest is voor faciliteiten als noodstroom, parkeren en beveiliging’, aldus Kranenburg tegen RTL Z.

 

Laat meer zien
Back to top button