KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Goede start voor Vido in 2019

WIERINGERWERF – De eerste wedstrijd van het jaar 2019 stond gepland op zaterdag 12 januari; een thuiswedstrijd tegen DSO uit Alkmaar. Om 10.00 uur klonk het beginsignaal voor de wedstrijd in sporthal De Zuiderzeehal en begonnen de E-pupillen de wedstrijd. Waar in de vorige wedstrijd vaak de tegenstander net iets groter en ouder was, was dit vandaag niet het geval. Beide teams deden qua lengte niet veel van elkaar onder. Vido creëerde in de eerste helft veel kansen, maar was niet gelukkig in de afronding, waardoor het lang 0-0 bleef.

In het tweede kwart van de tweede helft zorgde Joost Gouwenberg met 4 doelpunten voor een 4-0 voorsprong met rust. Na rust was de scherpte een klein beetje weg en kon DSO terugkomen naar een 4-2. Het laatste kwart van de wedstrijd was iedereen weer goed bij de les en scoorde Joost Gouwenberg de 5-2. Snel daarna maakte DSO met een mooi schot nog 5-3, maar dat zou het laatste spannende moment van de wedstrijd zijn. Veel kansen werden er gecreëerd en ditmaal waren de geelblauwen wel trefzeker en met 3 doelpunten van Julia van der Meer en 3 doelpunten van Joost Gouwenberg werd het uiteindelijk 11-4. De strafworpenserie werd gelijk gespeeld met 3-3.

‘s Middags werd in het clubgebouw aan de Tamsmalaan de nieuwjaarsreceptie gehouden. Het werd een middag waarbij zowel de jeugd als de volwassenen een gezellig samenzijn hadden en werd het jaar 2019 op een mooie wijze ingeluid.