Lokaal nieuwsNieuws

Geslaagden voor EHBO-cursus

WIERINGERWERF – De afgelopen 3 weken stonden in het teken van het opleiden van 3 EHBO-cursisten bij Edith van de Bovenkamp. Op 4 november werd er op de landelijke studiedag voor instructeurs in Nieuwegein van het Oranje Kruis een EHBO examen afgenomen. Met trots kan er gezegd worden dat Nikol Böhmová, Mariska Zuidema en Marijke Woets geslaagd zijn!

Er waren drie cursusdagen gepland waarop de hele dag geoefend werd. “Bij Edith stonden de deuren altijd open voor extra oefening en uitleg. Daardoor konden we ook buiten de bijeenkomsten nog aankloppen.’ aldus Nikol. Voor de cursus begon kende de drie cursisten elkaar niet. Ze kwamen ook alle drie met een andere reden naar de cursus toe. ‘Zonder Edith hadden wij dit niet gered. Ze bleef in ons geloven en paste de stof aan op wat je zelf wilde leren.’ verteld Mariska.

De leeftijden van de cursisten waren heel verschillend maar dat maakt voor de EHBO niet uit. Wanneer iemand jouw hulp nodig heeft heb je het ook niet voor het uitkiezen met wie je te maken hebt.  ‘Het was een hele leuke, gezellige en waarde volle ervaring.’ laat Marijke weten.

Gister heeft Edith de diploma’s Eerste Hulp persoonlijk overhandigd aan de cursisten. Ze zijn supertrots op hun prestatie en willen iedereen aanmoedigen hetzelfde te gaan doen. ‘Want, de cursus volg je niet voor jezelf maar voor een ander!’ stemmen zij met z’n drieën in.

Laat meer zien
Back to top button