Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Fraai stilleven Ellen Slort tussen gevarieerd fotowerk

‘Geknakt’ – Foto: Ellen Slort

WIERINGERWERF – Een aantal keren per seizoen is er voor de leden van fotoclub Het Derde Oog gelegenheid om vrij fotowerk te laten zien. De animo hiervoor is groot, wat over het algemeen resulteert in veel foto’s. Je kunt zelf een thema bedenken en hiervoor specifiek gaan fotograferen, maar je kunt ook bij gelegenheid gemaakte opnames tonen om te horen wat je medeclubleden hiervan vinden.

En zo komt er van alles voorbij: van experimentele beelden met glas, water, rook en vuur tot sportfotografie, van landschap tot stilleven, van sport-, reis- en natuurfotografie tot modelfoto’s. Het met elkaar bespreken van de diverse beelden levert vaak interessante inzichten op, niet alleen voor de makers, maar ook voor de andere aanwezigen. Uit het totaalaanbod van afbeeldingen mag iedereen een favoriete top drie kiezen. De vijf meest gewaardeerde foto’s krijgen aan het einde van de avond een plaatsje in de lichtbak en een welverdiend applaus.

De top vijf bestond ditmaal uit drie landschapsfoto’s, een natuurfoto en een stilleven, waarbij het stilleven van Ellen Slort de hoogste waardering kreeg. Het oog volgt de strakke diagonale lijn van de gerberasteel tot het geknakte deel en vervolgens naar beneden naar de gele bloem. De hierdoor gevormde driehoekcompositie contrasteert fraai met de ronde vormen van de vaas. Een ander sterk punt in de foto is het rustige daglicht van links, waardoor rechts een zachte schaduw ontstaat, die wordt versterkt door de lichte vignettering in de hoeken. Tevens roept het beeld een emotie op: er zit voldoende water in de vaas voor de bloem om nog een poosje mooi te blijven, maar door de geknakte steel weet de beschouwer dat deze gerbera snel zal verwelken: de symboliek van de
kwetsbaarheid.

Het stilleven van Ellen Slort en meer foto’s voor het vrije onderwerp zijn te zien op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 11 maart. Op deze site is ook meer informatie te vinden over fotoclub Het Derde Oog. Het thema voor maandag 8 april is ‘Fotokopie’. Hierbij is het de bedoeling om een foto te maken in de stijl van een fotograaf die je aanspreekt. Wie het leuk lijkt om deze of een andere clubavond bij te wonen, is van harte welkom. De bijeenkomsten van fotoclub Het Derde Oog vinden plaats op maandagavonden in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur begint de clubavond.
Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u ook contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button