Foto Yolanda Hoogesteger gekozen tot ‘Foto van het jaar’

Foto van het jaar gemaakt door Yolanda Hoogesteger

WIERINGERWERF – Fotoclub Het Derde Oog heeft het seizoen 2017-2018 afgesloten met een interessante en gezellige slotavond. De leden konden twee foto’s naar keuze inleveren, die door extern jurylid Renso Profijt werden besproken en beoordeeld. Partners van clubleden konden deze avond bijwonen en ook waren er enkele belangstellenden. Na afloop kon men genieten van een hapje en een drankje.

Gedurende het seizoen bespreken de leden elkaars fotowerk, maar het is natuurlijk ook wel eens interessant om te zien hoe een niet-clublid hier tegenaan kijkt. De jaarlijkse slotavond biedt hiervoor de gelegenheid. Profijt koos uit een zeer gevarieerd aanbod een fraaie top drie. Gert Jan van Leijden behaalde met een foto van een Afrikaans landschap de derde plaats. Met een zwart-wit opname van een hardloopster wist Cootje Passchier de tweede plaats te bemachtigen. De nummer één voor Profijt was een zwart-wit portret van twee mensen op een boot bij Madeira, gemaakt door Yolanda Hoogesteger. Door omzetting van het beeld naar zwart-wit, leiden de kleuren minder af en komt de emotie van twee genietende ouderen nóg duidelijker naar voren. Het is een knappe prestatie om via een foto een emotie over te brengen. Als ‘Foto van het jaar 2017-2018’ krijgt deze opname een ereplaats in de clubruimte.

Het programma voor het nieuwe seizoen is al bekend en de vrijetijdsfotografen kunnen zich hiermee de komende tijd uitleven. Maandag 3 september start het nieuwe clubseizoen met de jaarvergadering, gevolgd door de eerste inleveravond op 10 september. De bijeenkomsten van het fotoclub Derde Oog vinden plaats in zaal 4.10 (’t Atelier) van de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf. Vanaf 19:30 uur is de inloop en om 20:00 uur start de clubavond. Voor aanmelding en/of inlichtingen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via telefoonnummer 0227-501837 of info@fotoclubhetderdeoog.nl. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl.