Lokaal nieuwsNieuwsSportVerenigingsnieuwsVoetbal

Flamingo’s doorbreekt zegereeks Wieringermeer

‘Bas Zuidhof duelleert, Robert Topfer kijkt toe.’ – Foto: Bert Zuidhof

SLOOTDORP – Dat Wieringermeer een lastig karwei zou krijgen aan Flamingo’s was op voorhand al duidelijk. De Alkmaarders hebben hun selectie dit seizoen op meerdere posities versterkt en staan op een verdienstelijke tweede plaats.

De eerste tien minuten ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, al had Flamingo’s wel het betere van het spel. In de 12de minuut ontving Flamingo’s een strafschop na een handsbal van Wieringermeer. Deze penalty werd feilloos benut door Beentjes, topscoorder van de competitie. Tien minuten later breidde Flamingo’s de score uit naar een 2-0 voorsprong. Flamingo’s kreeg nog meer kansen maar wist deze niet te benutten. Voor rust deed Robert Töpfer nog iets terug door de 2-1 te maken.

De tweede helft werd Wieringermeer iets sterker en de gelijkmaker leek er ook aan te komen. Echter haalde wederom Beentjes Wieringermeer uit de droom en tekende aan voor de 3-1. Na dit doelpunt werd Flamingo’s sterker en creëerde een hoop kansen mede omdat Wieringermeer alles of niets ging spelen. De uitstekend spelende keeper Robert Schoen voorkwam dat de schade groter werd voor Wieringermeer met talloze reddingen. Na 90 minuten was de eerste nederlaag sinds lange tijd een feit voor Wieringermeer. Met een Eindstand 3-1 op het scorebord bleven de drie punten terecht in Alkmaar. Aanstaande zaterdag speelt Wieringermeer thuis tegen Fortuna Wormerveer. Aanvang half drie.