Er op uitFilmLokaal nieuwsNieuws

Filmhuis de Cultuurschuur vertoont ‘Brozer’

WIERINGERWERF – Op vrijdagavond 7 april toont Filmzaal de Cultuurschuur de film Brozer. Een drama van Mijke de Jong waarin de vier zussen uit de film Broos proberen om te gaan met het feit dat een van hen ongeneeslijk ziek is geworden

Als Muis hoort dat ze ongeneeslijk ziek is, krijgt voor haar het leven een totaal andere betekenis. Op haar weg naar het onbekende brengt ze regelmatig de zondagen door met haar zussen Lian, Ted en Carlos. Snoeihard, met gevoel voor humor, boos, angstig en met liefde zoeken zij elkaar op tot de dood hen scheidt.

Nadat ze in 1997 vier zussen in de prijswinnende film Broos vertolkten, maken we in Brozer opnieuw kennis met de zussen: Leonoor Pauw (Muis), Marnie Blok (Ted), Lieneke Le Roux (Lian), Adelheid Roosen (Carlos). De film verbeeldt de pogingen van de vier zussen om met dit verdriet om te gaan en grip te krijgen op de vergankelijkheid. Een speelfilm over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden geconfronteerd met de grenzen van fictie, aangezien actrice Leonoor Pauw ook in werkelijkheid ongeneeslijk ziek was tijdens het draaien van deze film. Zij overleed op 21 mei 2013 aan de gevolgen van kanker. De zaal gaat om 19.30 uur open, we starten de film om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,00.

Laat meer zien
Back to top button