Lokaal nieuwsNieuws

En waar het om draait bij carnaval? Juist ja FEEST!

‘Prins Rapidos in de feestende menigte’- Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERMEER – Al die plichtplegingen die Prins Rapidos en zijn gevolg gedurende carnaval moeten doen zijn zuiver gezien natuurlijk alleen maar ballast. Ze geven wat afleiding van waar het vijf dagen lang om draait in de Koetelburcht en dat is feesten!

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

Waar het in de Cultuurschuur allemaal nog wat officieel was kwam de ware aard, bij het gezelschap rondom Prins Rapidos in Lelypark, toch al snel naar boven. Nieuw raadslid Wouter Reijers beleefde daar zijn vuurdoop met de dansmariekes en opende daarmee, met een geheel eigen choreografie, het feest.

Waarna de andere raadsleden en het stokje overnamen en onder leiding van Toeternietoe met diverse polonaises het rusthuis op stelten zetten.

Foto: RHFoto.nl – Rien Hoekenga

Na een bedrijfsbezoek aan Interflow werd de Koetelburcht in Middenmeer in gebruik genomen voor het eerste officiële feest van dit carnaval; het BoKiBa of wel het Boerenkielenbal. Carnavalsvierders van jong tot oud hosten en dronken daar tot in de kleine uurtjes. Meerpeen fotograaf Erwin Slootweg en de Hoffotograaf van de Meerkoetelaars Rien Hoekenga bekeken door hun lens de feestende menigte.

‘BoKiBa in de Koetelburg’- Foto: Erwin Slootweg
‘Vele variaties van boerenkielen kwamen voorbij de lens van onze fotograaf’- Foto: Erwin Slootweg

 

Laat meer zien
Back to top button