Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Eerste horde nacompetitie genomen na zege op Alcmaria Victrix

SLOOTDORP – Het beslissingsduel vorig jaar om het kampioenschap in de vierde klasse was de laatste keer dat Wieringermeer uit kwam tegen Alcmaria Victrix. Toen werd er verloren en werd Alcmaria kampioen.

Met een verdedigende tactiek welke vorige week tegen Purmersteijn goed uitpakte werd de wedstrijd begonnen door Wieringermeer. Alcmaria domineerde de eerste helft met hun technisch goede spelers en veel beweging op het middenveld. Desondanks wist Wieringermeer het doel schoon te houden mede dankzij een uitstekend keepende Robert Schoen. Op slag van rust kwam Wieringermeer op voorsprong door een benutte strafschop van Robert Töpfer.

De tweede helft probeerde Alcmaria de druk op te voeren op zoek naar de gelijkmaker. De eindpass kwam echter telkens niet aan. In de counter was Wieringermeer bijzonder efficiënt. Op een lange bal van Veenstra twijfelde Ko Kempeneers niet en poeierde de 0-2 binnen. Thijs Boersma verschalkte de doelman van Alcmaria enkele minuten later en bracht Wieringermeer op een riante 0-3 voorsprong. Tot overmaat van ramp voor Alcmaria Victrix kreeg hun keeper ook nog een rode kaart na een duw te hebben gegeven. De penalty die volgde werd dit keer niet verzilverd door Töpfer. De Alkmaarders deden nog een tevergeefse poging om alles of niets te spelen wat weinig opleverde. Wieringermeer boekte zo haar eerste overwinning in de nacompetitie. Aanstaande zaterdag neemt Wieringermeer het in eigen huis op tegen Flamingo’s 64 uit Alkmaar in de tweede ronde. Aanvang half drie.